След четири години прекъсване, Vogue отново може да се похвали с Първа дама на своята корица. Мелания Тръмп така и не получи тази чест, за което съпругът й неведнъж критикува медиите, но сега Джил Байдън възстановява една традиция с участието си в августовския брой.

Кейт Мидълтън, Джил Байдън и срещата на Първата дама на САЩ и херцогинята на Кеймбридж

Когато Кейт Мидълтън срещне Джил Байдън

Определено ни изненадаха

Съпругата на настоящия американски президент позира за корицата пред обектива на Ани Лейбовиц с красива рокля с флорални мотиви на Oscar de la Renta на един от балконите на Белия дом.

Към фотосесията има и дълго интервю, в което бившата преподавателка разказва подробно за вълненията около новата роля в живота си.

По думите й, още когато е била Втора дама, е осъзнавала изцяло привилегията и честта, които са й отредени, но винаги си е мечтала за по-голяма трибуна. А сега, когато я има, се надява времето на мандата на съпруга й да й стигне, за да осъществи всичките си проекти и цели.

Първата дама е категорична, че цялото настроение, посоката на нацията се е променила, откакто нейният съпруг е държавен глава. И промяната е изцяло положителна. Това според нея се дължи най-вече на благия и спокоен нрав на Джо Байдън, който е тотална противоположност на предшественика си Доналд Тръмп.

Самият президент пък признава, че новата му длъжност е променила брака им и често му липсва свободата, която преди това са имали със съпругата му. "Липсва ми. Наистина се гордея с нея. Но не можем просто да изчезнем нанякъде, както правехме преди", казва той пред изданието.

По думите на Джо Байдън, когато са се омъжили и са заживели в Делауеър, задължително веднъж месечно са отсядали в местен хотел за една нощувка, за да поддържат пламъка помежду си и за да са сигурни, че имат достатъчно време за себе си и за романтика.

Джил Байдън, сакото с надпис "Love" и върви ли Първата дама по стъпките на Мелания Тръмп

Джил Байдън по стъпките на Мелания Тръмп

Скрити и явни послания

А сега, 44 години след като са си казали "да", двамата все още не спират да търсят баланса между работата и брака, за да си открадват по малко време един за друг. И въпреки че и двамата имат толкова много работа за вършене, малките жестове и мигове са това, което наистина има значение.