Джейсън Момоа изуми феновете си с нова визия, която освен изключително дръзка и съвсем неочаквана, е в името и на голяма кауза.

Slumberland, Джейсън Момоа и първи трейлър на детския филм на Netflix

Джейсън Момоа, както не сме го виждали

В новия детски филм на Netflix

Актьорът отряза дългата си коса, но не като поредната звездна прищявка или провокация. Смелото му решение всъщност е подплатено със смисъл и кауза. Което, разбира се, не му попречи да направи последователите си в Instagram съпричастни с "новото му начало", като сподели паметния момент.

Във видеото виждаме как Джейсън Момоа държи две отрязани плитки, докато машинката за подстригване минава през цялата му глава."Никога не съм усещал вятъра", шеговито подмята той, посочвайки обръсната част от главата си, пише People.

Дръзкото му решение е в името на околната среда. "Правя го заради пластмасата за еднократна употреба. Омръзна ми да използвам пластмасови бутилки, трябва да спрем да го правим... всичко това отива в нашата земя, отива в нашия океан", обяснява той.

Актьорът казва как сам е почувствал нуждата да направи нещо шокиращо, за да привлече вниманието на хората и да ги насочи към проблема със зависимостта им към пластмасата за еднократна употреба.

"В момента съм тук, на Хаваите, и като виждам как боклукът съсипва нашия океан, мога да кажа - толкова е тъжно. Моля, направете всичко, което можете, за да премахнете пластмасите за еднократна употреба от живота си."

Джейсън Момоа не за първи път демонстрира публично грижа и отношение към природата. През август той предприе пътуване от Лос Анджелис до Хавай с Hawaiian Airlines, за да отпразнува партньорството на авиокомпанията с неговата компания за вода Mananalu. Тогава актьорът изненада нищо неподозиращите пътници, като им раздаде лично алуминиеви бутилки, пълни с пречистена вода.

"Нашата мисия е да сложим край на използването на пластмасата за еднократна употреба. С всяка продадена бутилка Mananalu премахваме една пластмасова бутилка от океана. Само за тази година премахнахме три милиона пластмасови бутилки от океана", пояснява актьорът.

Джейсън Момоа и защо не иска децата му от Лиза Бонет да стават актьори

Какво не би позволил на децата си Джейсън Момоа

Ако успее, разбира се

Също през юни Джейсън Момоа стана посланик на ООН по опазване на околната среда в Лисабон. За да отбележи важното събитие, той публикува няколко снимки в социалните мрежи, на които се вижда как децата му внимателно слушат дискусията му на конференцията.