Джейн Сиймор е от звездите, които сякаш отказват да остареят. Дори на 72 години, актрисата, позната преди всичко от сериала "Д-р Куин, лечителката", и носителка на награда Еми и до ден днешен впечатлява с перфектна и стриктно поддържана визия.

Джейн Сиймур, сватбата на сина й Крис в Сеул и колко забележително изглежда на 71 години тя

Джейн Сеймур - все така забележителна

И на сватбата на сина си

Затова Джейн не се страхува да говори открито за всичко, което е правила през годините, за да противодейства на естествения процес на стареене. В скорошно интервю за The Times тя разказва за усилията, които е полагала по време на цялата си кариера, както и за промяната в собствените й нагласите относно възрастта и сексапила.

И макар преди време да отричаше да е правила корекции по себе си, този път Джейн е откровена и споделя, че все пак се е подлагала на козметични процедури. "Когато бях на 40, реших да коригирам гърдите си. Но исках нещо наистина малко - дотолкова, че дори хирургът, който ги постави, ми каза, че не слагал толкова малки импланти. Трябваше дори да направим специална поръчка. А онова, заради което се реших на тази крачка, бяха няколкото раждания и последвалото кърмене", казва е актрисата. Джейн има четири деца от два различни брака.

Снимка 614813

Източник: GettyImages

Сиймур сподели, че е пробвала и ботокс. Но и че не би повторила никога подобна процедура. "Това е нещо, което пречи на работата ми като актриса. Все пак трябва да имам напълно работещи мускули, за да мога да се вживявам и пресъздавам ролите си."

През 2018 г. Сиймур позира за трети път за списание Playboy, припомнят от Yahoo Life. Тогава тя е на 67 години и е най-възрастната жена, снимала се някога за изданието.

Във връзка с това актрисата си спомня, че когато е решила да направи фотосесията, са ѝ задали въпроса дали жената на тези години е все още чувствена и интересна.

"Не знам защо всички бяха толкова любопитни от това, което направих. А аз си казвах: какво толкова, все още съм жена и се чувствам удобно в кожата си. Притежавам и владея себе си. Затова не се отказах, а снимките се получиха наистина красиви."

"Може би проблемът за много жени е, че след една определена възраст те започват да се чувстват твърде уязвими и дори невидими. Моето мнение пък е, че просто трябва да продължат да бъдат жизнени, секси и да се забавляват", казва още Сиймур. Самата тя не усеща особена разлика в момента от времето, в което е била на 40 или 50. Прибавя даже, че духом се чувства дори по-млада.

Джейн Сиймур, Оскари 2022, афтър партито на Vanity Fair и как изглежда актрисата на 71 години

Джейн Сиймур отказва да остарява

Как изглежда актрисата на 71

Факт е обаче, че и до ден днешен Джейн полага много усилия, за да съхрани добрия тонус и външен вид. Неведнъж е споделяла в социалните мрежи снимки, на които демонстрира физическите упражнения, които са част от ежедневието ѝ. И чрез които подчертава, че човек не може да разчита само на природата и гените.