През септември миналата година Джеймс Мидълтън стана женен мъж, вричайки се във вярност на своята любима Ализе Тевенет. От години пък братът на Кейт Мидълтън се подвизава като бизнесмен по примера на техните родители.

Джеймс Мидълтън, Ализе Тевенет и защо братът на Кейт Мидълтън си взе почивка от социалните мрежи

Къде изчезна Джеймс Мидълтън

Дължи ни обяснение

Но докато Каръл и Майкъл се справят повече от добре с управлението на своята агенция за партита и събития, на сина им явно му липсва техният бизнес нюх. Преди осем години Джеймс създава Boomf - компания, която произвежда персонализирани маршмелоу бонбони. А сега тя е на ръба на фалита.

Братът на херцогинята на Кеймбридж вложи над 2.5 милиона долара в бизнеса, който впоследствие разшири с картички и други малки подаръци. Но днес става ясно, че инвеститорите в неговото начинание са заложили на губеща карта. А натрупаните загуби са почти толкова, колкото и инвестициите през годините.

Един от инвеститорите в бизнеса на Джеймс е неговият зет Джеймс Матюс - съпруг на Пипа Мидълтън. Той е вложил над 100 хиляди долара. Доста по-щедър пък е бил бизнесменът Ник Дженкинс, вложил над 300 хиляди долара, които сега очевидно ще загуби. Не е ясно и каква ще бъде съдбата на 29-те служители на Boomf.

Вариантът през Джеймс е да се изплати изцяло на данъчните служби, а на хората, вложили в неговото начинание, да възвърне едва 1/4 от парите. Оказа се, че компанията има и неуредени плащания за реклама, някои от които към Facebook. Според някои именно огромните разходи за промотиране на бизнеса са го довели до това положение, предава Daily Mail.

А то определено е голямо разочарование за Мидълтън, който преди се хвалеше пред свои приятели, че ще бъде следващият Ричард Брансън. Разочарование е и за всички, които повярваха в него и възможностите му.

Явно разочаровани остават и клиентите, защото процентът на повторните поръчки е прекалено малък. Не е за подценяване и фактът, че продажбите на бонбоните са сезонни - най-вече около Свети Валентин и коледните празници.

Джеймс Мидълтън, братът на Кейт Мидълтън и как натрупа първия си милион

Братът на Кейт Мидълтън вече е милионер

Как го постигна

Boomf е третото провалено бизнес начинание на Джеймс Мидълтън. Предишните две са компаниите за сладки изделия The Cake Kit Company и Nice Cakes, които се радват на голяма финансова подкрепа от страна на роднините му, но така и не успяват да се наложат в своята пазарна ниша. А дали сега братът на Кейт ще си направи точните изводи или отново ще повтори грешките си, само времето ще покаже.