Изпълнението на живо на полувремето Супербоул си е наистина голямо събитие. Хиляди фенове на стадиона и милиона хора пред телевизорите са вперили поглед в едно от най-големите спортни събития за годината.

А шоуто, което ни спретнаха Шакира и Дженидър Лопес тази година, беше едно от запомнящите се до момента. Интересното е, че според Forbes двете латино звезди не са получили никакви пари за участието си. 

Шакира, Дженифър Лопес и изпълнението им на Супербоул 2020

Джей Ло и Шакира подпалиха сцената на Супербоул 2020

Подобно шоу не се вижда всеки ден

Точно така: изпълнителите на полувремето на Супербоул обикновено не получават нищо, за да направят шоуто. NFL покрива само минимална такса към синдиката на изпълнителите, както и разходите за шоуто, за които Wall Street Journal съобщава, че са надхвърлили 10 милиона долара през последните години. NFL обаче не плаща отделен хонорар на самите изпълнители.

Защо тогава Шакира и Джей Ло, наред с Бруно Марс, Лейди Гага, Бионсе, Мадона и Maroon 5, са се съгласили да направят концерт безплатно.

Е, Forbes посочва няколко причини. Едната е, че това обикновено е голяма чест и е една от мечтите на повечето артисти.

Снимка 464981

Източник: GettyImages

Другото е още по-голямата популярност, която спортното събитие им носи. Супербоул се гледа от над 100 милиона зрители, без да броим клиповете в социалните медии, които се разпространяват по-късно с шеметна скорост. Като доказателство за положителния ефект, което има спортното събитие върху участвалите звезди, можем да дадем няколко примера от последните години.

Снимка 464980

Източник: GettyImages

Единият е албумът Joanne на Лейди Гага, който се изкачи до номер две в американските и световни класации след представянето ѝ на Супербоул през 2016 г.

Джъстин Тимбърлейк пък увеличи с 214% стриймванията си в Spotify през 2018 г. след своето шоу.

Снимка 464979

Източник: GettyImages

Затова, колкото и добри да бяха Шакира и Джей Ло, не бива да страдаме, че не са взели нищо за участието си. В края на краищата, те вече са суперзвезди с много пари. Представянето им този уикенд само затвърждава отличните им професионални качества.

Шакира, AKT method, Ана Кайзер и как певицата тренира за участието си на Супербоул 2020

Как тренира Шакира ден по ден

Иновативните тренировки на певицата