Както добре ни е известно, след като положението в Австралия стана бедствено, редица известни личности обявиха публично, че ще дадат огромни суми, за да помогнат на страната. 

Кайли Дженър, Елтън Джон, Елън Дедженерис и даренията им за Австралия

Ето кой даде по 1 милион за Австралия

Кои знаменитостите се борят с пожарите

Към щедрите дарения се присъедини и милиардерът Джеф Безос. Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon използва Instagram профила си, за да обяви, че ще дари 690 хиляди щатски долара в подкрепа на жертвите на австралийските горски пожари.

"Сърцата ни се молят за всички австралийци, за да се справят с тези опустошителни пожари", пише той, като споделя и връзка към своя публикация в блога на Amazon, която подробно описва плана на компанията за подпомагане, като например даряване на продукти на организации, които са се посветили на борбата с пожарите.

Снимка 459860

Източник: GettyImages

Но вместо да се хареса и оцени подобаващо, публикацията му предизвика множество негативни коментари. Дебатът, който се разрази в социалните медии, е дали сумата, която Безос обещава, не е прекалено малко на фона на пазарния капацитет на Amazon от 936 милиарда долара, както и състоянието на самия Безос, оценено от Forbes на 117.4 милиарда долара нетна стойност.

Австралия, пожарите, реакциите на звездите и какво можем да направим, за да помогнем

Как да помогнем на Австралия

Всеки може да подаде ръка

Много хора не се поколебаха да поставят под въпрос щедростта на жеста, като написаха, че тази сума е все едно някой обикновен човек да даде жълти стотинки и да се хвали с това.

"Може да сложи още две нули и пак няма дори да усети, че е дарил тези пари", пише един от последователите му в Twitter.

Други пък обърнаха внимание и на това колко много са дарили останалите известни личности, които притежават в пъти по-малко от Джеф Безос. 

Пожарите в Австралия, милиардерът Андрю Форест и огромната сума пари, които обеща

Кой даде 70 милиона долара за Австралия

Най-щедрото дарение