След като миналата година сключиха граждански брак на тайна церемония, Джъстин и Хейли Бийбър все пак решиха да си подарят подобаваща звездна сватба. Тя се състоя в последния ден на месец септември и на нея присъстваха десетки известни личности.

И те, както и ние, останахме очаровани от малките детайли и големите суми на празника на семейство Бийбър. Сметката приблизително колко е излязла сватбата на изпълнителя и модела прави Daily Mail.

За важния си ден младоженците избраха луксозния комплекс Montage Palmetto Bluff. Той разполага със 152 стаи, като всички те са били на разположение на гостите, които са били общо 70. Цените на нощувките започват от 314 долара и общата платена сума е около 115 хиляди долара.

В тази сума са включени и няколкото нощувки на Джъстин и Хейли в петзвездния комплекс преди и след самия сватбен ден, като за целта те са наели отделни четири къщи, в които са се настанили със семействата си. В тях проведоха и своите момински и ергенски партита.

Преди да пристигнат на същинското парти, част от гостите бяха свидетели и на сключването на църковен брак на семейство Бийбър. То бе последвано от кратък коктейл пред църквата. За него, за самата церемония и за тристепенното меню на гостите семейството е платило около 25 хиляди долара.

От снимки в социалните мрежи разбрахме, че една от изненадите на сватбата са били бутилки скъпо шампанско, обсипани с блестящи камъни и надпис "Biebers", зa които вероятно са дали поне три-четири хиляди.

Доста повече - близо 150 хиляди, са били разходите на младоженците по осигуряване на транспорт за семействата си и звездните си гости. И в това число включваме не един и двa полета с частни самолети, трансфер от летището до хотела и придвижването с лодки от църквата до комплекса.

Голям разход се оказват и цветята, използвани за украса. Цялата декорация, която наистина е като в приказките, се оценява на близо 400 хиляди долара.

Сериозната задача е била поставена на известна сватбена агенция, като допълнителен разход е и транспортирането на всички маси, столове и аксесоари до мястото на събитието. Сигурни сме, че тук Хейли се е вихрила, а сватбеният й агент също е прибрал петцифрена сума.

Роклята на красивата госпожа Бийбър също не е за подценяване. А генералната репетиция за сватбата тя носеше къса бяла рокля на Vivienne Westwood, а същинската й сватбена рокля също със сигурност е на стойност няколко десетки хиляди. За купона след венчавката Хейли се бе подготвила и с трета бяла рокля.

Костюмът на Джъстин бе в комбинация с луксозен часовник за 60 хиляди долара, който самият той се похвали в Instagram, че си е подарил за големия ден. Ако сложим към сметката и бижутата на Хейли, съвсем ще ни се завърти главата от цифри...

Джъстин Бийбър, Хейли Бийбър и подробности за втората им сватба

Романтичната сватба на Джъстин и Хейли Бийбър

Двамата си казаха "Да" отново

Въпреки че няма как да бъдем точни и конкретни в сумите, едно е сигурно - сватбата на Джъстин и Хейли Бийбър е струвала над един милион долара. Но тази сума не е толкова изненадваща, а и най-важното е, че това е един празник на любовта, който премина стилно, романтично и със сигурност много забавно.