Да се забърква в скандали е специалитетът на Доналд Тръмп. Откакто встъпи в длъжност, редица известни личности в САЩ изразиха неодобрение към неговите решения и политики или просто към начина му на действое. Една от тях от години е и Криси Тейгън.

Съпругата на Джон Леджънд се оказа в епицентъра на поредния скандал покрай промените, които Тръмп иска да приложи по отношение на присъдите и тяхното изпълнение. Сред тях е и желанието му да върне смъртното наказание.

Използвайки своята любима трибуна - Twitter, американският президент се оплака от липса на подкрепа за неговата инициатива. Вместо да я получава, той се сблъсква с хора като "скучния изпълнител Джон Леджънд и неговата съпруга с мръсна уста", написа Тръмп в профила си в социалната мрежа.

По думите му сега, когато законът е приет, хора като тях двамата получават похвали, а заслугата им всъщност е нулева, защото не са били там, където е трябвало и когато е трябвало, за да застанат зад президента.

Това е епизод пореден от драмата между Тейгън и Тръмп, който преди време дори блокира модела в Twitter. Причина за него стана изказване на Леджънд в подкрепа на правосъдната реформа.

Този път пък президентът дори не си направи труда да напише името й в поста си, докато всички останали, за които говори, дори са тагнати. А Криси прие това като изключителна чест и, разбира се, не пропусна да отвърне на удара в същия дух, пише BBC.

Мелания Тръмп, Джъстин Трюдо, целувката им и реакциите след нея

Целувката на Мелания, за която всички говорят

Слабостта на дамите Тръмп

Тейгън използва нецензурно определение по адрес на Тръмп и дори създаде хаштаг, с който всички нейни последователи да споделят мислите си срещу него. Публикациите вече са хиляди, а Джон Леджънд също защити съпругата си, която видимо е трън в очите на президента.