Когато Дейвид Бекъм беше в най-силните си години като футболист, имахме чувството, че може да види свободен свои съотборник на другия край на игрището и без проблем да му подаде топката. Разстоянието и затрудненията не го интересуваха.

Дейвид Бекъм, Виктория Бекъм, новите мерки за сигурност и как ядосаха съседите си

Страхуват ли се Дейвид и Виктория Бекъм за живота си

Какво предприеха

Бекъм имаше и поглед, и страхотен пас. Това с виждането на перспективите е нещо, което не се променя и след като футболната му кариера вече е приключила. Бившият английски национал притежава свои собствен отбор в Америка, което си е сериозна инвестиция.

От EssentiallySports разбираме, че Дейвид Бекъм продължава с инвестициите. Той вече е собственик на Guild Esports.

Базираният в Англия стартъп е насочен изцяло към електронните спортове, като идеята е да създаде академия, в която желаещите играчи да бъдат обучавани и да се явяват на състезания.

Дейвид Бекъм, Интер Маями и колко ще струва стадионът на отбора

Многомилионната инвестиция на Дейвид Бекъм

Интер Маями ще има нов стадион

Очаква се да видим първия отбор на Guild Esports в действие още тази есен, като "момчетата на Бекъм" ще се опитат да победят конкурентите си в игри като Fortnite, FIFA и Rocket League.

Този ход на Дейвид Бекъм не е никак нелогичен, защото индустрията на електронните спортове става все по-голяма, като към момента е оценявана на над 1 милиард долара.

Glitch eSports Bar - ново място за електронни спортове и игри

Glitch eSports Bar - ново място за електронни спортове и игри

Електронните спортове вече си имат своя дом

Бекъм не е и първата известна личност, която инвестира в електронните спортове. До момента това са направили Майкъл Дожрдан, Дрейк, Стеф Къри, Андре Игуадала и Скутър Браун.