Преди повече от година Дейвид Бекъм обяви, че ще става собственик на футболен клуб в Америка.

Куп звезди поздравиха Дейвид Бекъм за новото начинание

Защо куп звезди поздравиха Дейвид Бекъм

Какво е новото му занимание

Интер Маями, както се казва отборът му, ще започне да се състезава в професионалната лига на страната MLS от 2020 г., а Бекъм и съдружниците му имат грандиозни планове.

Интер Маями ще се сдобие със стадион, за изграждане на който ще се инвестират над 960 милиона долара. Самият Бекъм сподели в Instagram и какво трябва да представлява самият стадион, както и спортният комплекс около него.

Няма как да отречем, че проектът изглежда обещаващо. Към момента няма точна дата, на която ще започне изграждането, но плановете са стадионът да бъде готов до 2022 г.

Той ще бъде с капацитет от 26 000 седящи места, а цели 58 акра парк в близост до него ще бъдат достъпни за всички жители на Маями. Докато новият дом на отбора бъде построен, Интер Маями ще играе мачовете си на стадиона на вече несъществуващия отбор Маями Фюжън.

Ромелу Лукаку, италианският език и колко езика владее футболистът

Футболистът, който говори осем езика

Ромелу Лукаку разбива всички стереотипи

Той е играл мачовете си там в периода 1998-2001 г., но поради слаба посещаемост се е стигнало до закриването на клуба. Именно слабият интерес на хората в Маями към футбола са и най-големите притеснения, които повечето експерти изразиха, когато Дейвид Бекъм обяви, че се впуска в това предизвикателство.