Когато имаш много пари, не всички покупки са свързани със здравия разум. Някои просто са прищевки, с които се награждаваш за добре свършена работа.

А на пазара вече има достатъчни фирми, които са способни да задоволят и най-нетрадиционните изисквания на хората с възможности. Подобен пример е Iglucraft - естонска компания, предлагаща модерни иглута, които не бива да свързваме с ледници и минусови температури, а с всевъзможни екстри и комфорт.

Когато ни трябва време само за нас, когато искаме да си съберем мислите. Iglucraft продават не къщи, а емоции, твърди рекламното им послание. И искат всеки да намери в тези на пръв поглед необичайни постройки своето убежище от света.

Снимка 429076

Източник: Facebook / Iglucraft

Както вече направиха Дейвид Бекъм и Гай Ричи, например. Подвижните къщички са изцяло ръчно изработени, могат да се създадат по индивидуален проект и да се озоват там, където собственикът им пожелае.

Естествени материали, скандинавски дизайн, функционална кухня, двойно легло, баня, тоалетна, сауна, електричество. Отвън малките домове са облицовани с дървесина от смърч.

Снимка 429072

Източник: Facebook / Iglucraft

Произведенията на Iglucraft успяха да се превърнат в сбъдната мечта за много хора, които могат да си го позволят. Подчертаваме това, защото цената на тези модерни иглута е около 40 хиляди паунда. Но когато къщата ти струва няколко милиона, цената определено е по-приемлива.

Снимка 429071

Източник: Facebook / Iglucraft

Една от тях бе инсталирана в двора на Дейвид Бекъм преди около година и той веднага се похвали с придобивката си в социалните мрежи. По идеята се запалил след юбилея на Гай Ричи, който го отпразнувал именно в двор с подобни постройки.

Снимка 429070

Източник: Facebook / Iglucraft

А готвачът и водещ на Hell's Kitchen Гордън Рамзи реши да последва примера на футболиста и да си купи иглу модел 4, но нещата не се развиха точно както той искаше, пише Daily Mail.

Брайън Мей и къщата на Фреди Меркюри в Занзибар

Какво ядоса Брайън Мей по време на визитата му в Занзибар

Защо китаристът отново повдигна темата за "Бохемска рапсодия"

Рамзи е получил отказ на молбата си за разрешение да постави модерното иглу в двора на имението си за седем милиона долара в Лондон. Причина за отказа е необходимостта от "допълнително проучване". Но сме сигурни, че скоро и Рамзи ще се похвали със своето иглу.