Скандалите около популярни спортисти не са никаква рядкост. Един от последните такива е с куотърбека на Кливланд Браунс - Дешон Уотсън.

Той бе обвинен от над 20 жени, че в периода 2020-2021 г. в сексуален тормоз. Всички тези жени са масажистки, с които Уотсън се е свързал, а когато се е стигало до въпросната услуга, той се е държал непристойно, като ги е опипвал, събличал се е чисто гол и е отказвал да се покрие, като също така ги е склонявал към орална любов.

По принцип подобни обвинения срещу популярна личност не са рядкост в последните години, но наистина рядко последват бързи санкции. От Forbes разбираме, че Дешон Уотсън се е споразумял с NFL да бъде наказан за цели 11 мача.

Снимка 584671

Източник: GettyImages

Наказание, което първоначално е било предвидено да бъде на половината, но след остри критики в социалните мрежи е увеличено. Освен това, куотърбекът ще трябва да плати глоба в размер на 5 милиона долара, която ще отиде за благотворителност.

Оказва се, че тази глоба е най-голямата, поставяна на играч от NFL в историята. По още 1 милион долара ще дарят както клуба, така и самата организация, а всички 7 милиона долара ще бъдат разпределени между неправителствени организации, които имат за цел да образоват младите хора какво са здрави взаимоотношения, за да прибягват до неприемливо сексуално поведение.

Снимка 584673

Източник: GettyImages

Според споразумението, Дешон Уотсън ще трябва да премине през специална програма за лечение с поведенчески експерти. Самият той премина в Браунс съвсем наскоро, като подписа петгодишен договор на стойност 230 милиона долара. Но през първия си сезон той ще получи едва 1 милион от тази сума. Е, след наказанието от 11 мача ще загуби около 630 000 долара.