През март, 1979 г. 30-годишният принц Чарлз, бъдещият крал на Великобритания, е на обиколка в Пърт, Западна Австралия като официален представител на своята майка, кралица Елизабет II.

Крал Чарлз и решението да продаде едно от именията си Llwynywermod

Крал Чарлз не забравя обещанията си

Стъпка по стъпка към промяната

И макар да изпълнява стриктно своите служебни ангажименти, Чарлз все пак не пропуска любимия си сутрешен ритуал - плуването, и затова се потапя във водите на океана в 6:30 сутринта.

Но докато престолонаследникът излиза от водата, неочаквано е пресрещнат от млада жена, която се втурва към него, слага ръце на раменете му и се опитва да го целуне.

Това е Джейн Прийст - 26-годишен австралийски модел, която, както изглежда, разпознава принца, докато се разхожда по плажа с изрязан бански, и реагира спонтанно.

Оказва се обаче, че моментът, който е уловен от камера, всъщност не е толкова спонтанен. В документален филм от 2013 г. кралският фотограф Кент Гавин призна, че е помолил Прийст да изтича и целуне Чарлз, за да създаде възможност за пикантна снимка.

Една година по-рано, в интервю за лондонския вестник Evening Standard, самата Прийст обясни как срещата не е протекла точно по план. "Когато принц Чарлз ме видя, той буквално се гмурна във водата и аз реших да го последвам. Но когато влязох, той пък излезе. В крайна сметка се оказах със съсипана прическа и грим и се чувствах много сконфузно."

"Все пак отидох и сложих ръце на гърдите му, за да го целуна, но Чарлз каза: "Не, не мога да те докосна, не мога да те докосна", споделя още Джейн.

Въпреки това, снимката предизвиква огромен интерес, появявайки се на първите страници на изданията по целия свят. Случаят остава и един от редките, в които британски принц е сниман по бански.

Какво ще се случи с кралица Камила, ако крал Чарлз почине

Какво ще се случи с Камила, ако Чарлз почине

Всичко е предначертано

Изображението носи и слава на Прийст, която развива успешна кариера на модел и телевизионна звезда. "Докоснах се до самия принц Чарлз, един от най-могъщите мъже в света. И той беше абсолютно очарователен", допълва още Джейн, цитирана от CNN.