Измина повече от година, откакто научихме, че Брус Уилис прекратява актьорската си кариера заради фронтотемпоралната деменция, от която страда. През цялото това време досега семейството му продължава да му доказва, че го подкрепя и е до него.

Думите на Арнолд Шварценегер за Брус Уилис след диагнозата деменция

Думите на Арнолд Шварценегер за Брус Уилис след диагнозата деменция

Не просто колеги, а истински приятели

За това колко загрижени са най-близките му е доказателство и личното есе на дъщеря му Талула, публикувано във Vogue. В него тя споделя повече за трудната битка на баща си Брус Уилис и признава, че дълго преди да му бъде поставена диагнозата, е знаела, че "нещо не е наред".

"Започна с някаква неясна липса на реакция", разказва Талула. Понякога тя е приемала поведението му лично, заради това, че все пак има и друго семейство. Талула, Румър и Скаут са от брака на Брус Уилис с Деми Мур, а по-малките Мейбъл и Евелин - от втория му брак с Ема Хеминг.

Талула обаче признава, че в този период тя самата се е борила за собственото си здраве. В началото е приела заболяването на баща си с отричане и е избягвала реалността (с което изобщо не се гордее), като отдава тази реакция на своето състояние. Талула води четиригодишна битка с анорексията, както и със синдром на дефицит на вниманието, за който научава, докато е в търсене на лечение за депресия.

"Докато бях обсебена от телесната си дисморфия, парадирайки с нея в Instagram, баща ми тихо се бореше", разкрива дъщерята на Брус Уилис. И признава, че всичките ѝ чувства са били притъпени - не е усещала нито добрите, нито лошите. И тогава един ключов момент задейства промяната в нея: през 2021 г. Талула е на сватба, на която бащата на булката произнася вълнуваща реч.

"Изведнъж осъзнах, че никога няма да имам този момент, в който баща ми говори за мен на сватбата ми. Беше опустошително. Напуснах масата за вечеря, излязох навън и заплаках в храстите", спомня си дъщерята на Брус Уилис. Тя обяснява, че този момент може да се определи като "началото на скръбта" ѝ, но намира утеха в това да живее в момента.

"Всеки път, когато отида в къщата на баща ми, правя тонове снимки. Аз съм като археолог, който търси съкровище в неща, на които никога не е обръщал особено внимание", разказва още Талула. И добавя, че се опитва да документира всичко, за да има спомени за дните, в които Брус Уилис го няма.

Ема Хеминг, Деми Мур и общата снимка за Деня на майката, която споделиха

Повод за празник в семейството на Брус Уилис

Как всички жени в живота му отбелязаха Деня на майката

Той обаче все още разпознава дъщеря си, разбираме от самата нея. И тя има надежди за баща си, от които не иска да се откаже. Вижда в себе си толкова много от него и е убедена, че ако имаха повече време, щяха да са "толкова добри приятели". "Той беше готин и очарователен, стилен, сладък и малко шантав - и всичко това ми харесва."