Вече почти година измина, откакто разбрахме, че Брус Уилис се оттегля от актьорската си кариера заради поставената му диагноза афазия. Миналият месец обаче семейството му за съжаление сподели още лоши новини. А именно, че заболяването е прогресирало във фронтотемпорална деменция.

Брус Уилис, Деми Мур, фронтотемпорална деменция и колко задружно е семейството на актьора

Най-ценното в живота на Брус Уилис

Борбата с болестта на актьора продължава

Именно семейството сега е неотлъчно до Брус Уилис. След диагнозата жена му Ема Хеминг работи заедно със специалист по деменция и се стреми да разпространи осведомеността относно това как да се отнасяме към хора с деменция, когато са на обществени места, пише Insider.

Тази нейна мисия стана и повод за последното ѝ включване в Instagram, в което тя поска съвет и отправи молба. В началото на видеото си Ема Хеминг сподели намерението си да повиши осведомеността относно деменцията. Тя не скри колко трудно и стресиращо може да бъде "ориентирането в света" с любим човек, диагностициран със състоянието.

Съпругата на Брус Уилис разказа за скорошна случка, при която той е сниман да пие кафе с приятели в Санта Моника. Тя специално се обърна към папараците, които дебнат подобни моменти и ги помоли да уважават личното му пространство.

Брус Уилис, Ема Хеминг, Деми Мур и как семейството му се бори с фронтотемпоралната му деменция

Трудната битка на семейството на Брус Уилис започва

Какво още знаем за болестта му

Освен това Ема Хеминг заяви, че би желала те да спрат да викат по него, за да привлекат вниманието му. "Знам, че това е работата ви, но е по-добре да спазвате дистанция", сподели още тя в клипа си в Instagram.