Преди месеци Брус Уилис бе диагностициран с афазия. По-късно стана ясно, че заболяването му е прогресирало във фронтотемпорална деменция и актьорът се радва на цялата подкрепа на голямото си семейство.

Брус Уилис, Емa Хеминг и как се развива болестта на актьора

Колко тежко е състоянието на Брус Уилис

Новините не са никак добри

За състоянието му знаем, че страда от най-честата форма на деменция за хора под 60 години, но възможности за лечение, за съжаление, няма. И предизвикателствата в комуникацията са само един от симптомите на болестта, пред която е изправен Брус Уилис. Въпреки че на него и семейството му изобщо не им е било лесно да разберат, че заболяването е прогресирало, сега поне са наясно с конкретната диагноза.

Миналият месец всички от семейство Уилис споделиха, че се надяват битката на актьора с деменцията да помогне и на други хора и благодариха на феновете за подкрепата.

В този труден период семейството на актьора показва колко е сплотено и колко много се подкрепя. Деми Мур, бившата му съпруга, за която е женен от 1987 до 2000 г. и с която имат три дъщери - Румър (34 г.), Скаут (31 г.) и Талула (29 г.), също е до него. Самата тя изразява възхищението си от усилията на децата им, които са неотлъчно до баща си.

Снимка 608753

Източник: GettyImages

"Деми и децата се събират около Брус, когото тя все още обожава, и наистина я докосва колко любящи и безкористни са децата им към баща си, докато той се справя със ситуацията си по най-добрия възможен начин", издава източник пред Us Weekly.

Той споделя още, че Деми Мур се смята за щастливка, че поддържа приятелство си с бившия си съпруг Брус Уилис и сегашната му жена Ема Хеминг и може свободно да пътува от Лос Анджелис, където живее, до Айдахо, където често ходи.

Брус Уилис, Ема Хеминг, Деми Мур и как семейството му се бори с фронтотемпоралната му деменция

Трудната битка на семейството на Брус Уилис започва

Какво още знаем за болестта му

За Ема Хеминг Брус Уилис се жени през 2009 г. и им се раждат две дъщери - Мейбъл (10 г.) и Евелин (8 г.).