Едно от големите предизвикателства пред медицината в последните десетилетия са болестите от рода на деменцията. Те започват да се развиват след определена възраст и драстично променят начина на живот на болния. Като лечение за момента няма.

Брус Уилис, Емa Хеминг и как се развива болестта на актьора

Колко тежко е състоянието на Брус Уилис

Новините не са никак добри

Точно такова е заболяването на Брус Уилис - актьорът прекрати активната си кариера миналата година, а преди седмица семейството му съобщи и каква точно е диагнозата му. Уилис страда от фронталнотемпорална деменция - рядка форма на бързопрогресиращ вид деменция, уточняват от DW.

Единствената добра новина е, че цялото семейство на актьора е около него и прави всичко възможно той да се чувства добре. Това са настоящата му съпруга Ема Хеминг с двете им дъщери Мейбъл (10 г.) и Евелин (8 г.), както и бившата му съпруга Деми Мур с трите им дъщери - Румър (34 г.), Скаут (31 г.) и Талула (29 г.).

"Основното е да държат Брус активен. Графикът му всеки ден е запълнен с различни занимания. Те се стараят да тренират както тялото, така и мозъка му", разкрива източник, близък до семейство Уилис, пред People.

Той допълва още, че 44-годишната Еми Хеминг прави всичко, за да създаде възможно най-много спомени на дъщерите си от баща им. "Тя иска те да си спомнят Брус като невероятен и забавен баща."

"Брус винаги е вярвал, че трябва да използва гласа си, за да помага на другите и да насочва вниманието към важни проблеми. Ние знаем в сърцето си, че - ако можеше днес - той би искал да привлече общественото внимание към страдащите от тази инвалидизираща болест и как тя променя толкова много хора, семейства", беше посланието от специалното изявление на голямото семейство на Брус Уилис.