Можем преспокойно да публикуваме тези снимки без коментар и да ги оставим да говорят сами за себе си. Или пък да се впуснем в дълго обяснение защо сме (и винаги ще бъдем) фенове на Брад Пит. Избираме нещо по средата.

Кадрите са миналата седмица и са направени случайно от фотограф, озовал се в южната част на Лос Анджелис. По това време Брад Пит участва в работата по стоварването и разпределянето на хранителни продукти за семейства с нисък доход в тази част на града.

56-годишният актьор едва ли би искал да бъде център на вниманието в този момент, нито пък сам е пожелал да афишира факта, че се занимава с подобни дейности. Затова пък ние припомняме част от благотворителните инициативи, с които се занимава.

Той подкрепя One Campaign в борбата им с ХИВ/СПИН и бедността по света. През 2007 г. заедно с Анджелина Джоли даряват един милион долара за хуманитарната криза в Дарфур. Година по-рано е основал Make It Right Foundation, която се занимава с изграждане на устойчиви домове за пострадалите от урагана Катрина.

Чрез Jolie-Pitt Foundation Пит, чрез която подпомагат работата на Global Action for Children и Доктори без граници по цял свят.

Дейности, подобно на тази, в която го виждаме да се занимава на снимките, не са документирани. Което само може да ни говори, че Брад Пит не си прави реклама чрез благотворителността си, а наистина вярва в нещата, които върши.