Може и да са развалили годежа си преди десетилетия, но Гуинет Полтроу и Брад Пит все още изпитват любов един към друг. В скорошно интервю за новата линия дрехи на Пит God's True Cashmere за уебсайта на Полтроу Goop, бившите партньори разсъждаваха върху способността си да поддържат връзка въпреки раздялата си.

В чест на Деня на бащата Полтроу отдаде почит на покойния си баща, телевизионния режисьор Брус Полтроу, който почина през 2002 г. след битка с рака.

"Никога няма да забравя, когато бяхме сгодени и един ден той дойде при мен с очи, пълни със сълзи, и каза: "Знаеш ли, никога не разбрах какво имат предвид, когато казват, че ще спечелиш син, но печеля син", каза Гуинет Полтроу. "Какво влияние имаше той върху теб? Защо го обичаше, въпреки че не се оженихме, за съжаление."

"Да, така е", каза Пит, смеейки се. "О, човече, всичко се получава, нали?"

И двамата се съгласиха, че всичко се е получило, както трябваше, като Полтроу дори се пошегува, че тя "най-накрая намери Брад, за когото трябваше да се омъжи - просто ѝ отне 20 години", намеквайки за сегашния си съпруг, продуцента Брад Фалчък.

Пит с нежност казва, че "е прекрасно да имам Палтроу за приятел сега", а след това добавя: "И те обичам." На което Полтроу откликва с: "Обичам те толкова много."

Двамата се събраха през 1994 г., след като се срещнаха на снимачната площадка на филма "Седем". Сгодиха се през 1996 г., но се разделиха няколко месеца по-късно, на следващата година, припомнят от CNN.

По-късно Брад Пит се жени и се развежда с актрисите Дженифър Анистън и Анджелина Джоли, докато Полтроу се жени и се развежда с фронтмена на Coldplay Крис Мартин. Полтроу се омъжи за продуцента Брад Фалчък ​​през 2018 г.