Да се научиш да приемаш тялото си такова каквото е не е лесна задача за никого, още повече за един тийнейджър.

Били Айлиш, идолът на милиони млади хора по света, има какво да разкаже по въпроса, защото връзка с тялото ѝ в тийнейджърските години е била "ужасна".

Днес широките дрехи, които са нейна запазена марка, се харесват и копират от нейните почитатели, но причините да започне да ги носи се коренят в миналото ѝ и са свързани с болезнени спомени.

Още, когато е била на 12 години, тя е трябвало да се бори с "ужасните" проблеми с тялото си. Понеже са я упрекнали, че не е подходящо да се занимава сериозно с танци заради фигурата ѝ, тийнейджърката е започнала да пие хапчета за отслабване. Те пък от своя страна, са ѝ донесли здравословни проблеми, като нощно напикаване, споделя Били Айлиш пред Vanity Fair.

Това е и моментът, когато тя решава да носи само широки дрехи. Впоследствие Били преминала през дълго лечение и посещавала психотерапевт, за да може да приеме себе си такава, каквато е.

"Мислех, че само аз ще трябва да се справям с омразата към тялото си, но виждам, че интернет също мрази тялото ми", казва Били, явно визирайки случая с папарашките снимки, на които е по къси панталонки и веднага беше нападната за това, че е дебела.

Кат Денингс, Били Айлиш и ответният удар върху обидните коментари

Актрисата, която защити Били Айлиш

Отново за интернет, критиките и самооценката

Певицата отново трябваше да обясни защо иска да скрива своето тяло - защото така хората не могат да коментират истинските ѝ форми.