Миналият месец 18-годишната Били Айлиш бе заснета в Лос Анджелис, облечена в потник и къси панталони - облекло, различно от широките дрехи, които обикновено носи. Изборът на тоалет доведе до неприятни онлайн коментари за външния вид на младата певица.

Били Айлиш, Демократичната конвенция и изказването й против Доналд Тръмп

Били Айлиш нападна Тръмп

Когато и 18-годишните се ядосат на президента

Но където има критици, има и защитници. Сред тях е и 34-годишната актриса Кат Денингс. Тя защити Айлиш в Twitter: "Всеки, който реагира на нормалното тяло на @billieeilish, трябва да погледне първо себе си", написа тя.

"Като човек, който изглеждаше точно така на нейната възраст, би било хубаво тези нездравословни нелепици веднага да престанат. Тя е красива и нормална, сбогом", допълни Денингс.

В онлайн разговор пред Entertainment Tonight във вторник, Денингс обясни защо е почувствала необходимост да защити Айлиш: "Всяка жена в светлината на прожекторите е подложен на огромен натиск. Искам да кажа, че интернет е груб и ужасен и аз го мразя. Но в нейния случай това е по-особено по някаква причина", допълва Денингс.

"Не знам дали това се дължи на факта, че тя е толкова млада, но намирам, че е крайно грубо някой да коментира тялото на който и да било млад човек. Хората се самозабравят, защото интернет им осигурява стена, зад която могат да се скрият. Чувствах се лично огорчена от тези коментари, защото тя е красиво младо момиче, а нейното изкуство променя света", продължава актрисата.

През 2019 година носителката на "Грами" Били Айлиш се снима в реклама на Calvin Klein и покрай това реши да отговори на въпроса защо не се облича като типична тийн поп звезда.

"Не искам никога светът да знае всичко за мен. Затова нося големи, широки дрехи. Никой не може да каже, че съм слаба или дебела, с кльощаво дупе или с дебело дупе, защото никой не е видял какво има отдолу. Никой не може да каже нищо от това, защото не знае, разбирате ли", каза изпълнителката.

"Ако нося удобни дрехи - не съм жена. Ако изхвърля слоевете - съм мръсница. Въпреки че никога не сте виждали тялото ми, все пак го съдите, съдите мен. Защо?", обръща се към всички нас тя.

"Понякога обаче ми се струва, че хората разбират моето послание погрешно. Например когато родители ми благодарят за начина ми на обличане, заради който дъщеря им не се облича като уличница. А всъщност аз се опитвам да постигна точно обратното. Опитвам се да улесня дъщеря ви да носи каквото иска", казва още Айлиш, цитирана от People.

В края на тази пролет пък певицата и композитор реши да отговори по много артистичен начин на всички лоши коментари за нея - направи късометражен филм, озаглавен "Not My Responsibility". Клипът вървеше като антракт по време на концертите от световното й турне, докато то не беше отменено заради пандемията.

В тъмна и мрачна обстановка, Айлиш задава въпроси, които потискат срама на тялото, отхвърлят негативните мнения и се подиграват на обидните коментари, насочени към личността й.