Тази година на световния небосклон изгряха ярко звездите на две тинейджърки - Били Айлиш и Грета Тунберг. Привидно между тях няма нищо общо, защото една прави кариера като изпълнител, а другата се бори срещу климатичните промени.

Грета Тунберг, личност на годината, Time и решението на списанието за 2019 г.

Ето я и най-влиятелната личност на 2019 г.

Изборът на списание Time

Освен че са горе-долу на едни години, и двете са загрижени за бъдещето на планетата. 16-годишната Тунберг със сигурност е доста по-ангажирана с тази кауза, но се оказва, че и Айлиш не е безразлична.

В интервю за NME 18-годишната Айлиш, която днес, 18 декември, празнува рожден ден, сподели, че подкрепя Грета Тунберг и изказванията ѝ.

Снимка 458075

Източник: GettyImages

Според Били Айлиш, активистката проправя път, който е много труден, и е щастлива, че има хора, които я сравняват с нея. Изпълнителката на "bad guy" казва, че се надява по-възрастните поколения да чуят гласа на по-младите относно проблема с климатичните промени.

"Старите хора ще умрат и не се интересуват особено от това дали и ние ще умрем по-скоро отколкото трябва, а ние не искаме това."

Били Айлиш, Post Malone, Spotify и кои са най-стриймваните музиканти през 2019 г.

Коя е покровителката на Spotify

Статистиката за 2019 г. е вече налична

Това не е първият път, в който Били Айлиш обръща внимание на климатичните промени и апелира да бъде обърнато внимание на проблема.