Притежаването на кон винаги е било скъпо хоби. В това число влиза цена на храна на месец, просторно място, където ще се отглежда животното, обучение и разбира се цената на самия кон. Конете са неизменно свързани с човешката история от хиляди години и любовта към нежните зверове е също толкова широко разпространена в днешния век, както и преди.

Поради скъпото естество на притежаването на кон, не е изненада обаче, че конната езда е любимо хоби на много знаменитости.

Любовта на известните личности към техните приятели коне често включва някои от най-добрите (и най-скъпите) породи, които струват и солидна сума. От The Richest подбират седем известни личности, които притежават едни от най-скъпите коне в света. 

Джони Деп

Снимка 584360

Източник: GettyImages

Джони Деп и Амбър Хърд имаха бурна връзка, завършила с объркан развод в съдебната зала, който разкри токсичните им отношения по телевизията на живо. Въпреки това, във времето, в което двамата се "сваляха" беше разкрито, че Джони Деп е подарил на Амбър Хърд кон, за да може тя да се присъедини към него на пробнa езда.

Въпреки че не стана ясно какъв вид е въпросният кон, Джони е известен с това, че купува "филмови" коне, след като е работил с тях на снимачната площадка. Във "Слийпи Холоу" Деп язди кон на име Golden Eye, който осиновява в края на филма. Джони Деп отглежда стадото си коне във ферма от 41 акра в Кентъки, за която пък плаща 2 милиона долара през 2005 г.

Кендъл Дженър

От всички сестри в клана Кардашиян-Дженър, Кендъл Дженър е може би "най-открита". Кендъл често говори за любовта си към конете в множество интервюта и каза пред The Cut през 2019 г., "през целия си живот бях молила родителите си да ми вземат пони. Не бях просто малко момиче, което си казваше имам нужда от пони без причина." Това беше моят живот. Ядях, дишах и спях с мисълта за коне. И толкова много исках един".

Моделът е сниман с безброй коне, но самата тя притежава само два. По всичко личи, че Дженър е платила голяма сума за своя изцяло бял кон на име Джо, който язди с луксозно седло на Hermes за около 9 хиляди долара. 

Мадона

Мадона може и да е от най-големите диви в Холивуд, но тя изненадващо обича да прекарва свободното си време в конюшнята. Певицата често споделя за любовта си към конете, въпреки един доста тежък инцидент.

През 2005 г. на 47-ия си рожден ден Мадона язди кон и претърпява лошо падане, което довежда до три спукани ребра и счупена ключица. Инцидентът обаче не плаши попзвездата и години по-късно тя се връща отново към ездата. Португалски вестник съобщава през 2018 г., че Мадона е закупила няколко португалски коня за около 100 хиляди евро.

Бела Хадид

Друг модел, който изпитва силна любов към конете, е Бела Хадид. Моделът се е занимавала професионално с езда на младини, като е запазила любовта си към конете и до ден днешен.

В момента Хадид притежава един кон на име Блу, който живее във фермата на майка ѝ Йоланда в Пенсилвания. Бела се опитва да го посещава толкова често, колкото работните ѝ ангажименти позволяват. Обучените коне в САЩ обикновено струват около 10 хиляди долара при първоначална покупка, като месечната им поддръжка излиза около 3000 долара.

Кание Уест

Кание Уест възприе начина на живот на животновъд, когато се премести в ранчо от 3888 акра в Уайоминг през 2019 г. Докато живееше в Уайоминг, Уест реши да купи коне за малките си деца, които да яздят, докато го посещават.

Кание купи 14 от най-скъпите породи коне, а именно фризийски, които се продават за приблизително 30 хиляди долара всеки. Две години по-късно рапърът продаде имението си за 11 милиона долара, като не се съобщава дали заедно с него са продадени и 14-те фризийски коня.

MC Hammer

MC Hammer беше един от най-известните изпълнители в началото на 90-те години. Изненадващо за нас обаче е, че изпълнителят е бил запален фен на конните надбягвания и самият той е притежавал ферма. Той се превръща в сензация на 90-те години, като печели много пари с хитовата си песен "Hammer Time".

Благодарение на голямата си известност и финансова стабилност, на която се радва, си купува ферма, която нарича Oakland Stables. През годините MC Hammer притежава 19 чистокръвни състезателни коня и ги оставя да се надбягват в някои от най-големите състезания по света. Много от тях му носят и солидни приходи.

Виго Мортенсен

Много актьори свикват да работят с коне и се влюбват в дивата им природа. Виго Мортенсен е един от тези случаи. Точно като Джони Деп, Мортенсен е голям любител на конете, като е осиновявал и купувал от снимачната площадка на филмите си десетки. Мортенсен силно се привързва към два коня, използвани по време на снимките на "Властелинът на пръстените", затова и решава да ги купи.

След като приключва със снимките на "Властелинът на пръстените", Виго се снима във филм за конни надбягвания, наречен "Идалго". По време на филма героят на Мортенсен язди изключително красив кон, който също става негов, след края на работата по продукцията. Въпреки че цената на конете никога не е била оповестявана, тренировъчните филмови коне, особено тези с редки цветове на козината, са поне няколко хиляди долара.