Безспорно Беър Грилс може да бъде пример за подражание, но не и с изявите си в Национален парк "Рила", разбира се. Само след няколко дни Netflix ще пуснат и последното предаване с негово участие - You vs. Wild

Беър Грилс, Netflix, You vs. Wild и как ще можем да решаваме съдбата му в ново предаване

Ще можем да решаваме съдбата на Беър Грилс

Netflix не спира да ни изненадва

То обаче ще бъде много по-различно от всичко, в което сме го гледали до този момент, защото е интерактивно и ще вземем съдбата му в свои ръце. И понеже сме фенове на Беър Грилс и всички тънкости на оцеляването, които ни е показвал през годините, сме въодушевени от едно негово участие. 

Той седна пред камерата на Vanity Fair, за да разгледа няколко сцени от различни филми, в които героите трябва да оцеляват. Целта е Грилс да даде експертното си мнение и да каже дали видяното е реалистично и може да спаси живота ни в реалността. 

Всичко започва със "Завръщането" (2015 г.), който донесе така желания Оскар на Леонардо ди Каприо. Грилс разглежда сцена, в която героят на Лео буквално изважда вътрешностите на умрял кон и се скрива в него, за да оцелее. 

Ние веднага знаем отговора на въпроса дали това е реалистично, защото си спомняме как преди години в едно от предаванията си Беър Грилс направи подобно нещо, но с камила, когато трябваше да оцелява в Сахара. 

След това идва "Корабокрушенецът" (2000 г.) и сцената, в която Том Ханкс се опитва да запали огън по старомодния начин. Беър Грилс оценява и тази момент като реалистичен, защото показва много добре колко трудно е да се запали огън, без да разполагаме с абсолютно нищо.

Единствената му забележка е, че в действителност това начинание би отнело няколко часа за неопитен човек, а не няколко минути, както е във филма. 

"Критичнa точкa" (1991 г.) обаче получава черна точка, защото според експертът по оцеляване сцената, в която Киану Рийвс скача без парашут от самолет, в действителност ще доведе до смърт. Във филма той успява да се захване за човек с парашут и да го отворят секунди преди да достигнат земята.

Грилс обаче казва, че по време на службата си в специалните части на Великобритания е претърпял счупване на гръбнака точно при подобна ситуация и знае, че всяка една секунда е от изключително значение. 

"Еверест" (2015 г.) попада в графата на реалистичните филми. Самият Грилс споделя, че много пъти в бил в подобна ситуация, когато температурата на тялото му е много ниска и знае какви са страничните ефекти от това. 

"Титаник" (1997 г.) е един от любимите ни филми, а сцената, в която Джак и Роуз се държат за отломка, все още ни докосва. Според Беър Грилс, тя е реалистична и добре пресъздадена, но смята, че в действителност и двамата биха замръзнали до смърт много по-бързо.

Причината е, че в подобни условия и с обикновени дрехи са нужни само за 10 минути, за да загубим способност да говорим, а не след дълго са настъпи и краят ни. 

"Дънди Крокодила" (1986 г.) е иконичен филм, а сцената, която Беър разглежда, е, когато Дънди спасява любимата си от крокодил, забождайки нож във врата му.

Според Грилс това е реалистично, защото на практика крокодилската кожа е много трудна за пробиване, но има малка зона в областта на главата, която може да бъде пробита. Точно там и Дънди забива ножа си. 

Новите филми и сериали на Netflix през април

Новите филми и сериали на Netflix през април

Задава се нов месец на хоризонта, а Netflix са ни подготвили много итересни неща за гледане

Bird Box (2018 г.) със Сандра Бълок се превърна в хит и Netflix няма как да не са доволни от това. Но сцената, в която тя и децата ѝ са в лодка и се борят с бързеите в реката, докато са с превръзки на очите, за Беър Грилс е нереалистична.

Причината е, че подобна ситуация е почти невъзможна за овладяване дори със специално оборудване и без превръзка на очите, а какво остава за това, което филмът ни предлага.