Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун са заслужили мястото си сред най-големите екшън звезди на киното като цяло.

Трейлър на Sly - документалният филм за живота на Силвестър Сталоун

Опостушителните последици за Силвестър Сталоун, когато е поставил кариерата пред семейството

Трейлър на Sly

През годините двамата са участвали в не един и два екшъна, като в немалка част от времето са били врагове съвсем буквално. Сравнявали са всичките си постижения - от размера на бицепса до този на хонорара за даден филм.

Съперничеството между Шварценегер и Сталоун обаче отдавна е в историята и през последните години двамата са в добри отношения. Не само участваха заедно в няколко филма, но и казаха по няколко думи в документалните филми за животите си, които бяха пуснати в Netflix тази година.

Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун през 2002 г.

Източник: GettyImages

Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун през 2002 г.

Оказва се, че един конкретен човек е бил в основата на това Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун да се превърнат от съперници в големи приятели. И неговото име е Джейк Блум. Легендарният холивудски адвокат почина на 81-годишна възраст миналия месец, а самият Шварценегер бе възпоменанието му и каза няколко думи.

Именно от тях разбираме, че Блум е бил човекът, затоплил отношенията между актьорите. През 1991 г. Арнолд е бил бесен, че Блум е привлякъл Сталоун за свой клиент, а по-късно дори му е предложил дял от веригата ресторанти Planet Hollywood.

Коя е Хийтър Милиган - половинката на Арнолд Шварценегер

Коя е жената до Арнолд Шварценегер

Какво знаем за Хийтър Милиган

Адвокатът обаче е успял да убеди Арнолд, че присъствието на Силвестър Сталоун в списъка със собственици на веригата ще се окаже добре за бизнеса. Според Page Six, около медийните събития за ресторантите двамата са прекали много време заедно, което ги е сближило.