Арнолд Шварценегер се стреми да е полезен и фактът, че е на 76 години не го отказва от споделянето на мъдрости и житейски поуки.

Be Useful: Seven Tools for Life - книгата на Арнолд Шварценегер със севети за живота

Арнолд Шварценегер направи това, което всички отдавна искат

Откога чакахме тази книга

Често го прави чрез своя дневен бюлетин, но понякога използва и профила си в Instagram. Именно в социалната мрежа Шварценегер реши да даде поредния урок за това как човек никога не трябва да се предава пред изпитанията.

През октомври от печат трябва да излезе книгата му Be Useful: Seven Tools for Life, с която иска да даде още повече съвети. Но тя няма да бъде продавана само като хартиен носител, а и под формата на аудиокнига, записана лично от актьора.

"Мога да ви кажа, че съм фантастичен във всичко, но това ще е лъжа", започва поста си в Instagram Арнолд. Като продължава да разяснява, че е завършил записването на аудиокнигата. Нещо, което се е оказало доста по-трудно, отколкото бихме си помислили.

"Мога да ви кажа колко невероятно беше да седна и да запиша собствените си думи, но истината е, че се страхувах от това." Причината за този страх Арнолд Шварценегер отдава на факта, че има дислексия четенето не е най-силната му страна.

"В Австрия през 50-те години на миналия век не говореха за затрудненията в ученето, така че през повечето време, когато ме караха да чета на глас в клас, това беше просто бедствие и получавах удар с линията."

Сега обаче Арнолд Шварценегер знае, че има дислексия и споделя, че когато се подготвя за даден филм чете сценария в продължението на месеци, за да може да запомни всяка реплика. Актьорът допълва още, че му е било казано, че обичайно авторите записват книгите си в аудиоформат за около два или три дни в студио.

Но Шварценегер е поискал необходимата техника за записа да му бъде изпратена у дома, за да записва на ден по 20-30 страници. Защото по този начин е можел да тренира повече за записа и е направила толкова много дубли, че дори не може да ги преброи.

Арнолд Шварценегер и би ли дал съвет на младото си Аз, ако може да се върне във времето

Какво би казал Арнолд Шварценегер на себе си, ако може да се върне във времето

Мъдрости от Арнолд

"Когато слушате аудиокнигата, се надявам да се вдъхновите не само от думите, но и от процеса на записването им", завършва Арнолд Шварценегер.