На всеки му се случва да загуби мотивация да тренира и поддържа добра форма. Това е напълно нормално, но в подобни моменти човек трябва да намери начин, за да изпълни предварително поставената си задача.

Арнолд Шврценегер, дневният му бюлетин, тренировките и как продължава с тях

Как Арнолд Шврценегер продължава да тренира и на 75

Тайната на един истински Терминатор се крие в...

Ако има човек, който знае най-добре как се тренира, дори когато е трудно, то това със сигурност е Арнолд Шварценгер. Просто защото дори на 75 години той продължава да поддържа форма.

Чрез дневния си бюлетин вече е разкривал как намира мотивация, а именно оттам разбираме и малко повече за тренировките му преди години. Арнолд пише, че е тренирал всяка мускулна група по три пъти седмично.

Но ако не сме толкова луди, колкото е бил той, препоръчва тези три пъти да бъдат намалени на два. А за по-добри резултати в областта на гърдите съветва да не се доверяваме само на добрата стара лежанка.

Според Арнолд, е хубаво към тренировката за гърди да бъдат добавени упражнения от наклонена лежанка, флайс, както и упражнения с дъмбели и лостове. Актьорът и легенда в бодибилдинга има какво да каже и на хората, които няма търпение да видят резултатите от настоящата си тренировъчна програма.

Шварценгер пише, че той е тренирал по един и същи начин с години, като понякога е добавял дроп серии към тренировката си, за да "шокира" мускулите. "Но програмата беше постоянна, защото така можех да измервам напредъка си."

Според него повечето хора, които се придържат към дадена тренировъчна програма за седмица или месец, допускат грешка, защото по този начин не могат да видят прогреса. "Изберете си програма и се придържайте към нея 90 дни", съветва Арнолд Шварценегер.

Актьорът дори допълва, че възнамерява да създаде приложение за тренировки, в което ще има доста изненади. Една от тях е, че няма да позволява на хората, които го използват, да сменят тренировъчната си програма през първите три месеца. "Има причина за това. Така ще имате успех във фитнеса."

На въпрос от негов фен, зададен в Reddit, как се е справял с храната през 70-те, когато графикът му е бил натоварен, Шварценгер отговаря, че никога не е ял големи количества. Но все пак е запълвал празнината, когато е имало такава, с протеинови шейкове.

От друг зададен към него въпрос разбираме и каква музика слуша по време на тренировка. Оказва се, че когато тренира у дома, във фитнеса му звучат парчетата на Джони Кеш или пък Чък Бери. "Обожавам тези жанрове и за мен те олицетворяват Америка."

Арнолд Шварценегер, Fubar, голямото завръщане на актьора и първата му главна роля в сериал

Арнолд Шварценегер влиза с гръм и трясък в света на сериалите

Първата голяма роля на актьора в сериал

Когато тренира в обществен фитнес, Арнолд Шварценегер се съобразява с музиката, която пускат там, защото за него тя не е част от тренировката.