До скоро трудно бихме могли да отговорим на въпроса какво е общото между Парис Хилтън, Бритни Спиърс и сър Антъни Хопкинс? Но откакто култовият актьор създаде своя марка парфюми, отговорът е очевиден. 

Разбира се, звездата от "Мълчанието на агнетата", все още не може да се похвали с парфюмен бизнес за милиарди, като Хилтън и Спиърс, но новата му колекция Anthony Hopkins AH Eau de Parfum е добро начало.

Интересното е, че той си сътрудничи с организация за борба с глада на децата в САЩ - No Kid Hungry, а част от приходите от продажбите ще отидат в полза на благотворителната фондация.

View this post on Instagram

on

"Ароматите са форма на медитация, те просто променят психиката ми", казва носителят на Оскар пред Vogue. "Независимо дали свиря или рисувам в студиото си, ароматът създава хармония и предизвиква странно чувство на благодарност."

View this post on Instagram

on

Описан като "вечен елегантен аромат за мъже и жени" на уебсайта на Хопкинс, парфюмът съдържа ухания на бергамот, мускус и портокалов цвят. Актьорът обещава комбинацията от тези аромати "да събуди душата ни и да разкрие скритото в сърцето ни".

"Когато бях дете, имахме портокалово дърво в градината на леля ми", обяснява Хопкинс. "Този аромат ми оказа огромно влияние и аз го обожавам."

View this post on Instagram

on

Актьорът, който има над два милиона последователи в Instagram, често споделя размислите си с тях, особено по време на карантината.

От там научаваме, че негова огромна страст са рисуването, пианото и споделянето на философски размисли. Да не пропуснем и впечатляващата му колекция от хавайски ризи. "Имам колекция от може би 20 от тях. Те ме развеселяват", каза той пред Vogue, цитиран от Page Six.