В последните години Анджелина Джоли посвети много по-голяма част от времето си на работата си с неправителствени организации, отколкото на киното. Една от основните й дейности в тази сфера беше свързана с ролята й в ООН.

Анджелина Джоли, смъртта на Махса Амини и подкрепата на актрисата за протестите в Иран

Кого подкрепи Анджелина Джоли

Актрисата отново зае активна позиция

47-годишната актриса е посланик на организацията повече от 20 години, като по тази линия се среща с пострадали от световни конфликти, насилие и други несправедливости хора на много места по света, включително Украйна, Йемен, Буркина Фасо.

Това обаче ще приключи, защото Джоли обяви, че се оттегля от позицията на посланик на ООН. "Вярвам в много от нещата, които ООН прави, особено в спасяването на животи в кризисни ситуации", написа тя в личния си профил в Instagram.

И допълни, че в организацията работят много прекрасни хора, но тя смята да се посвети на работа само с бежанци "до края на живота си", защото им се възхищава. "Ще работя с организации, ръководени от хора, които директно са пострадали от конфликти", допълни тя.

Тя не уточнява кои са те, но в най-скоро време вероятно ще разберем от самата нея кои са те. Има ли директна причина Анджелина Джоли да реши да раздели пътя си с ООН не е ясно, но е твърде възможно и тя да е открила "пробойните" в ефективността на организацията, които в последните години й печелят много критики.