През 2002 г. Анджелина Джоли за пръв път стана осиновител, както и законна майка на камбоджанчето Мадокс. Тогава той е едва на седем месеца, а новината, че актрисата е получила родителските права върху него, получава разнопосочни реакции.

Анджелина Джоли, разводът с Брад Пит и позицията на Мадокс и Шайло

Разводът на Брад и Анджелина раздели и децата им

Един при мама, друг - при тате

Още в първите години на Мадокс като син на Джоли се прокрадват съмнения, че в осиновяването му има нещо гнило. Говори се, че Анджелина е фалшифицирала документи, че той не е бил сирак и всъщност биологичните му родители са го продали за малка сума пари. Или пък е бил откраднат от тях.

Покрай брака и развода на Пит и Джоли обаче тази тема някак се потули. Мадокс вече е на 19 години, самостоятелен е и дори свидетелства срещу припозналия го като свой син актьор от "Имало едно време в Холивуд". 

Снимка 539521

Източник: GettyImages

А сега историята за осиновените деца от Камбоджа отново излиза на преден план и ще получи нов прочит от 21-годишната Елизабет Джейкъбс. Тя има сходна с тази на Мадокс съдба и ще отиде в родината им, за да разбере истината, а след това и да я разкаже на всички в документалния филм The Stolen Children.

В периода 1997-2001 г. поне половината от осиновяванията на деца от Камбоджа минават през Лорин Галиндо и нейната сестра, които имат посредническа агенция. Именно от техните услуги се ползва и Джоли, за да осинови Мадокс.

Впоследствие се доказа, че Галиндо използва неетични практики и буквално купува деца от семейства в крайна бедност, понякога и за 100 долара. Разбира се, Джоли опроверга тези твърдения и заяви категорично, че никога не би отделила дете от биологичните му родители, предава The Sun.

Анджелина Джоли, Брад Пит и как актрисата иска да ги сдобри с Мадокс

Най-силното желание на Анджелина Джоли

Няма да се откаже, докато не го постигне

Затова сега Джейкъбс, която е осиновена малко преди Мадокс, иска да разбере дали наистина тя и другите деца като нея са били пълни сираци и са имало късмета да получат ново, любящо семейство, или пък са станали част от незаконна схема. А разкритията й със сигурност ще привлекат голям интерес точно заради сина на Джоли и всички слухове около него.