Анджелина Джоли вече 20 години е посланик на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН). Тези дни отново подаде ръка, този път на момиче от Афганистан.

Анджелина Джоли, ВКБООН, Буркина Фасо и посещението на звездата в бежанския лагер Гудебу

Анджелина Джоли остава вярна на каузата си

Как актрисата отбеляза Световния ден на бежанците

Миналата седмица талибански бойци превзеха Кабул, две десетилетия, след като САЩ нахлу в страната, за да започне "война срещу тероризма". Малко след това американските войски се върнаха в страната, за да евакуират всички служители от посолството в столицата.

В момента стотици афганистанци се опитват да напуснат родината са, за да намерят убежище в някоя друга, по-сигурна и спокойна държава. А Анджелина Джоли не пропусна да прояви съпричастност и към този конфликт. Но този път използва за целта профила си в Instagram.

Актрисата не е активна в социалните мрежи и допреди няколко дни нямаше профил точно в тази, но вече има 7.6 милиона последователи. А първата й публукация е писмо от афганистанска тийнейджърка, което е получила.

Имено на момичето Джоли умишлено е редактирала. То споделя, че се страхува от връщането на талибаните, защото ще й попречат да ходи на училище. Разкрива още, че отново всички са "затворени".

А Джоли пише, че "в момента хората в Афганистан губят способността си да общуват в социалните мрежи и да се изразяват свободно", цитират актрисата от USA Today.

Това е и основната причина тя да реши да публикува "техните истории" в своя Instagram. Звездата от "Лара Крофт" иска да се чуят гласовете на онези, които се борят за основните си човешки права.

"Подобно на други, които са ангажирани, няма да се откажа. Ще продължа да търся начини да помогна. И се надявам, че ще се присъедините към мен", завършва поста си Джоли.

Афганистан, Халида Попал, женският национален отбор по футбол на страната и защо се страхуват за живота си

Талибаните ликуват, но женският футбол - не

Халида Попал приковава вниманието ни към случващото се с жените в Афганистан

Страницата й в Instagram за отрицателно време събира над един милион последователи, а първата й публикация по темата получава над 25 000 харесвания за по-малко от час.