Не знаем на какво точно се дължи, но напоследък наблюдаваме една приятна тенденция сред звездите - да не крият възрастта си и да залагат на естествената красота.

Катрин Зита-Джоунс, естествената красота и селфито с посивяла коса и без грим

Катрин Зита-Джоунс без грим и с бели коси

Да живее естествената красота

Няма да преувеличим, ако кажем, че на кинофестивала в Кан тази година Анди Макдауъл успя да привлече всички погледи към себе си, и по-точно към разкошните си сиви къдрици.

Когато я видяхме на червения килим с гордост да позира с посивялата си коса, си помислихме, че няма нищо по-естествено и красиво. Но на 63-годишната актриса ѝ е коствало доста, докато вземе решението да не се боядисва.

На първо място трябвало да се пребори с мнението на децата си. "В самото начало на карантината косата ми започна да израства и всеки път, когато децата ми ме виждаха, непрекъснато ми повтаряха, че изглеждам зле със сивата си коса", спомня си тя.

Мениджърите на актрисата също били категорични, че не му е сега времето за това. "Казах им, че грешат и че аз ще стана по-силна, ако прегърна себе си такава каквато съм, и тази промяна. След две години ще бъда на 65. Ако не го направя сега, никога няма да имам шанса да имам коса "сол и пипер". Винаги съм искалa да бъда с такава коса", споделя актрисата пред Vogue.

Тъй като не е искала да влиза в конфликт, тя дори обмисляла вариант да я прикрие, "за да угоди на хората". Но в крайна сметка взела решението да остави косата със сребърни нишки и казала на екипа, че това е нейният "силен ход".

Сара Джесика Паркър, белите й коси и как актрисата стана център на внимание

Сара Джесика Паркър и побелелите й коси

Не е важно на колко си, а как се чувстваш

"След като го направих, за мен беше повече от ясно, че инстинктът не ме е излъгал, защото никога не съм се чувствала по-силна. И по-честна. Чувствам, че не се преструвам, че приемам себе си. Чувствам се наистина комфортно", казва още актрисата, цитирана от Page Six.