Един развод никога не е лек, в случая на Джони Деп и Амбър Хърд обаче си е направо кошмар без край. Двамата актьори вече няколко години са в съда и ту единият подава обвинения, ту - другият. 

В момента Деп съди Хърд за клевета във връзка с публикация от 2018 г., в която актрисата описва оцеляването си от домашно насилие. От Sky News разбираме, че по време на процеса са предоставени серия от снимки, показващи Джони Деп с видими разрези, синини и драскотини по лицето, за които се твърди, че са причинени от Амбър Хърд.

Кадрите са направени с мобилния телефон на бодигарда на Деп - Шон Бет. Той разказва пред съдебните заседатели, че е настоявал да направи снимките "като доказателство в случай, че г-жа Хърд се опита да направи обвинения срещу Деп", според Court TV, която излъчва процеса на живо от окръжния съд на окръг Феърфакс, Вирджиния. 

Снимка 571194

Източник: GettyImages

Бодигардът съобщава, че никога не е ставал свидетел на физическо насилие между Деп и Хърд, но е виждал многократно наранявания по Джони Деп. Според показанията на Шон Бет, снимките са направени през март 2015 г. и декември 2015 г. 

Discovery+, Johnny vs Amber, Джони Деп, Амбър Хърд и документалния филм за делото помежду им

Филм и за скандала между Джони Деп и Амбър Хърд

Johnny vs Amber ще представи и двете гледни точки

Свидетелят разказва и за така коментираното пътуване до Австралия през март 2015 г., по време на което се случва инцидент и върхът на пръста на Джони Деп е отрязан. Това налага да му бъде направена операция и поставена кожна присадка.

Въпреки че Амбър Хърд  и адвокатите ѝ твърдят, че актьорът е наранил ръката си, когато е разбил телефон в стената, по думите на бодигарда и други свидетели на Джони Деп, той наранява ръката си, след като Хърд хвърля бутилка водка по него. 

Снимка 571193

Източник: GettyImages

По време на процеса и изясняването какво точно се е случило в Австралия през 2015 г., става ясно, че готвачът на Деп е открил върха на пръста на актьора "в кухнята". Бившата медицинска сестра на Деп - Деби Лойд, също твърди, че е помогнала с търсенето на пръста. Тя описва ситуацията в къщата като "страшна бъркотия" с много кръв, драскотини по стените и счупен телевизор.

Илон Мъск, Джеймс Франко и свидетелските показания по делото между Джони Деп и Амбър Хърд

Изневерявала ли е Амбър Хърд на Джони Деп с Илон Мъск

Кой призовава милиардера в съда

Адвокатите на Джони Деп твърдят, че актьорът е претърпял много "нежелан стрес" от връзката си с Хърд, която описва като "токсична".

Според адвокатите на Амбър Хърд пък, разстройствата на Джопни Деп, между които биполярно, зависимост от наркотични вещества, хроничен рефлукс и ADHD (разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност), са я направили "особено чувствителна" към поведението на актьора, защото е израснала в къща, в която е имало злоупотреба с такива вещества.

Снимка 503522

Източник: GettyImages

Междувременно във вторник, 19 април, Джони Деп също бе поканен да свидетелства. Той отрече някога да е посягал на бившата си съпруга, като допълни, че "никога не е удрял жена в живота си", цитират актьора от CNN.

Джони Деп каза, че всичко, което има значение за него в този момент, е истината да излезе наяве, за да се "изчисти" името му, защото безпочвените обвинения на Амбър Хърд сериозно са повлияли на репутацията му.

"Изминаха шест години откакто разнищваме тази история. Толкова е странно, когато един ден си Пепеляшка, така да се каже, а след това само за няколко секунди се превръщаш в Квазимодо", споделя Джони Деп, описвайки как отношението на хората към него се е променило след обвиненията на бившата му съпруга в домашно насилие. Очаква се Амбър Хърд също да свидетелства по-късен етап в процеса.