Момчетата от Официалния фен клуб на Манчестър Юнайтед са подготвили уникална развлекателна програма за легендата Артър Албистън, която са поканили у нас по повод деветия си национален събор.

Снимка 290369

През целия уикенд, футболната звезда ще бъде обгрижвана от верните родни фенове на "червените дяволи" с атракции в град Велико Търново. Една от тях е любопитен тур в завода на "Лактима Балкан", където Артър Албистън ще стане свидетел на технологията и процеса за производство на българско кисело мляко. По време на престоя му е организирана и работна среща с фенове, на която ще присъстват и футболисти от отбора "Етър Велико Търново", както кметът на града инж. Даниел Панов. Част от програмата на легендата е шоуто "Звук и светлина", организирано специално и извънредно в негова чест.

Малките певци от група "Пеещи камбанки" пък са се подготвили с химна на Манчестър Юнайтед "Glory Glory Man United". Той ще бъде изненадата при посрещането на Албистън в хотела, а в допълнение ще има изпълнение на гайда и традиционна питка.

Националният събор на Официалния фен клуб на Манчестър Юнайтед в България ще се проведе между 28 и 30 април във Велико Търново. Част от него ще бъде футболен турнир за малчугани и юноши от домове в Стражица, Велико Търново, Овча Могила, Пордим и SOS детски селища. Националният събор на феновете на "червените дяволи" ще включва още групово гледане на мача Манчестър Юнайтед - Суонзи.

Фен клубът на "Манчестър Юнайтед" в България е основан през 2009 година. Една от основните му дейности е стимулиране на интереса на децата към спорта и често набляга на благотворителни инициативи. Част от тях са акции по кръводаряване, изграждане на спортни площадки, набиране на дрехи и консумативи за детски домове и мн.др.