Цветана Пиронкова стартира участието си в тенис турнира в Линц днес, на 11-октомври, към 21:00 ч. българско време.  Българската тенисистка ще срещне германката Аника Бек в първия кръг от надпреварата, като двубоят ще бъде предаван пряко в ефира на Евроспорт 2.  

След азиатското турне, надпреварата в професионалната верига при дамите в тениса  се завръща на Стария континент. Австрийският град Линц ще посрещне големите звезди в женския тенис в периода 10-16 октомври. Двубоите ще бъдат предавани пряко в ефира на Евроспорт, като първото включване на живо е във вторник, 11-и октомври, от 13:00 ч. по Евроспорт 1.

Коментатори по време на турнира в ефира на Евроспорт ще бъдат Николай Драгиев и Иван Чешанков. “Тенис турнира в Линц, третият по големина град в Австрия, е редовна спирка за много от топ тенисистките. Това е една от последните възможности за събиране на така важните точки, необходими за участие на шампионата на WTA в Сингапур. Звeздната компания се оглавява от Гарбине Мугуруса, която след титлата на Ролан Гарос не показва особено постоянство в играта си. Освен нея ще видим още Медисън Кийс, Доминика Цибулкова, Карла Суарес Наваро и, разбира се, нашата Цвети Пиронкова.”, сподели Николай Драгиев непосредствено преди началото на турнира.

Тенис турнирът в Линц се провежда за първи път през 1991 г., като оттогава е част от професионалния световен тур на Женската тенис асоциация (WTA). Тазгодишната победителка ще получи близо 35 000 евро от наградния фонд в размер на точно четвърт милион.