Ръководни фигури от най-известната организация в света за MMA - UFC идват у нас специално за юбилейното 40-то издание на MAXFIGHT. Грандиозното събитие ще се проведе в амфитеатър "Арена" край луксозното пристанище Марина Диневи в Свети Влас, като по традиция отново ще бъде на 2 август. Популярният турнир за професионалисти ще предложи на феновете запомнящи се срещи с най-добрите бойци на България.

Представителите на Ultimate Fighting Championship ще станат свидетели на уникалната гала вечер, която ще включва 6 ММА и 4 кикбокс срещи, професионално изпълнени с изключително високо ниво на технически възможности. Във впечатляващата файт карта  на топ събитието MAXFIGHT 40 ще вземат участие едни от най-големите имена в бойните спортове. На ринга под открито небе ще излезе един от най-титулуваните ММА бойци у нас Росен Димитров - Близнака, който ще се изправи срещу любимеца на Бургас - Тодор Желязков в квалификация за шампионския колан на MAXFIGHT.

Световният шампион Александър Петров пък ще срещне трикратния световен шампион по муай-тай Йордан Янков - Руския, на правилника К-1 за шампионския колан на MAXFIGHT. Горнооряховският боец Атанас Джамбазов ще се бие срещу украинската машина Юрий Гурбенко. Участие в юбилейното издание на събитието ще вземат още: Мариян Димитров, Недко Николов, Димитър Пенчев, Сабри Атай, Калоян Колев и редица други топ бойци.