Президентът на федерацията по художествена гимнастика - Илиана Раева, сподели че е доволна от грациите ни, но не скри и разочарованието си от грешките, които допуснаха те на финала на Световната купа в София, в ,,Арена Армеец''.

,,На финала при ансамбъла, а и при индивидуалното, имаше абсолютен спад. Това, разбира се, не ми дава право да не поздравя Неви за трите й златни медала, Катрин за нейния медал, както и ансамбъла. Но смятам, че много под нивото се представи българският ансамбъл. Може би и заради умората. Някои наши съперници спряха отборите си точно заради този сгъстен ритъм - всяка седмица да има Световна купа, но за мен това не е оправдание. Не може да се правят такива грешки на Световна купа'', каза пред журналисти Раева.

Снимка 292562

Източник: Анна Недкова

,,Интересното, което ще ви кажа е, че и двата дни само една състезателка допусна грешките и това е нашата капитанка Симона, която е най-голямата и с най-много опит'', довери Илиана.

,,Сега заслужена почивка ще има ансамбълът и моля да отбележите, че съм казала, че са герои този сезон, но и героите грешат. Те не са машини, просто мен много ме е яд за допуснатите грешки'', сподели с усмивка Илиана за вчерашната игра на момичетата.

Тя допълни: ,,Тези момичета искат златен медал от Олимпиадата. Нашите любими ,,златни момичета'' просто искаха медал от Олимпиадата в Рио, през Ада, през който преминаха. Той беше равностоен на златен. Но тези са тръгнали за златен медал'', призна Раева.

Десет медала за България на Световната купа по художествена гимнастика (СНИМКИ)

Десет медала за България на Световната купа по художествена гимнастика (СНИМКИ)

Злато и сребро