Манекени ще извеждат гимнастичките по време на "Sofia World Kup", стана ясно на днешната пресконференция.

Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева запозна журналистите с изненадите на тази Световна купа. Ще има невероятно откриване на купата посветено на 70- годишния юбилей на Мария Гигова в петък , 5 май от 16:45 ч.

Ще има официално изпращане на Ина Ананиева в неделя, 7 май, преди награждаването на медалистките от финалите!

Тази година комендантите, които ще извеждат гимнастичките ще са манекени от агенция "Ивет Фешън" и ще бъдат с различни костюми според цвета на деня. 

За първи път ще има конкурс "КРАЛИЦАТА НА SOFIA WORLD CUP", която ще получи специално изработена корона от Сваровски. Тя ще има две подгласнички. Президентът на асоциацията на спортните журналисти запозна присъстващите с правилата за гласуване. Той ще връчи короната.

Вицепрезидентът Мария Петрова, която е главен съдия и на Световната купа, и на международния турнир подробно запозна журналистите с всички участници в двата турнира и графика за състезанието. Тя обяви и кои ще са официалните гости на купата. 

Генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова обяви наградния фонд на Световната купа, който е 28,750 швейцарски франка.

Георги Чобанов, за четвърти път, ще бъде водещ на световната купа.