Електрическите велосипеди изглежда са имиджовият продукт, с който някои големи компании ще ни подканват да пазим градовете по-чисти и да харчим неразумно много пари.

Harley-Davidson, Serial 1 Cycle Company и какво знаем за електрическия велосипед на компанията

Harley-Davidson показа “чопъра” на електрическите велосипеди

Стил и ретро дизайн с модерна "душа"

Jeep, MINI и Harley-Davidson сa само някои от производителите, които представиха подобни продукти, а тази седмица и Porsche се присъедини към групата.

Porsche eBike Sport и eBike Cross са вдъхновени от електрическия Taycan и представляват скъпо, но доста пипнато и атрактивно решение за градска мобилност и кратки разходки в планината.

Снимка 521623

Източник: Porsche

eBike Sport e предназначен за ежедневно ползване и е оборудван с Shumano EP8 мотор с максимална скорост от 25 км/ч.

За допълнително удобство в града велосипедът разполага с електрически скорости, висококачествени амортисьори и спирачки от Magura.

Снимка 521624

Източник: Porsche

Тялото е изработено от карбонови нишки и тежи малко над 20 килограма, като, разбира се, велосипедът разполага и с предни и задни светлини, които отново са добре скрити в рамката.

eBike Cross е със същия мотор, но с подсилени амортисьори, по-големи и закалени срещу прегряване спирачни дискове и гуми с по-голям грайфер.

Снимка 521620

Източник: Porsche

Той е подходящ за по-груби терени, но теглото му е незначително по-високо от това на градския модел.

Цените на велосипедите далеч не са по всеки джоб, но със сигурност ще са приятно допълнение към гаража на феновете на марката.

Снимка 521622

Източник: Porsche

При излизането си на пазара тази пролет градският eBike Sport ще струва 10 700 долара, докато eBike Cross ще е малко по-евтин - "само" 8549 долара.