Електрическият мотоциклет LiveWire на Harley-Davidson, който видяхме миналата година, бе възпрепятстван от проблеми в производството на батериите за модела и съдбата му все още е неясна.

Harley-Davidson LiveWire - първият електрически мотоциклет на Harley-Davidson излиза до седмици

Всичко за премиерата на първия електрически Harley-Davidson

4500 километра безплатно зареждане за всеки продаден мотоциклет

Вместо да залага на втори подобен модел, култовата марка избира да се насочи към напълно нова, но не толкова далечна за бизнеса й ниша - тази на електрическите велосипеди.

Наскоро Harley-Davidson обяви, че дъщерното й дружество Serial 1 Cycle Company, кръстена на Serial Number One, най-стария мотоциклет на компанията, ще зарадва феновете си със страхотен електрически велосипед още идната пролет.

Снимка 502882

Източник: Harley-Davidson

Именно дизайнът на първия мотор на марката е вдъхновението зад велосипеда.

Засега не се издават никакви тайни относно техническите параметри на возилото, но снимките правят всичко, за да ни накарат да го очакваме с нетърпение.

TechCrunch разкриват, че електрическият велосипед ще е с асистирано задвижване на педалите, а директорът на Serial 1 Арън Франк споделя, че велосипедът ще се стреми да предложи "свобода и приключения".

Снимка 502884

Източник: Harley-Davidson

От снимките виждаме интересен микс от супер ретро мотиви, като кожените ръкохватки и винтидж седалката с пружини например, но очакваме при появата си байкът да ни изненада и с добра батерия и надежден мотор.

Впечатление обаче правят голямата кутия на мотора и ремъкът, който замества традиционната верига. 

Снимка 502883

Източник: Harley-Davidson

Уви, в снимките не виждаме LCD дисплеи или сензори, с каквито разполагат хай-енд моделите в сегмента, но може би точно това ще е очарованието на велосипеда на Harley-Davidson - ретро рокерски профил с модерна, електрическа "душа."