Thor 24 - това е името на машината от снимките, която наскоро се превърна в най-скъпия и мощен камион, създаван някога от човек.

Преди да бъде превърнат в тежкотоварен еквивалент на героя на Крис Хемсуърт от "Отмъстителите", Thor 24 е бил най-обикновен камион, дело на американската компания Peterbilt.

Преди около седем години обаче той попада в ръцете на Майк Хара - строителен предприемач, който решава да инвестира в камиона невероятните седем милиона долара и да го превърне в истински уникат.

Снимка 456160

Източник: Worldwide Auctioneers

Наскоро Thor 24 бе продаден на търг в Саудитска Арабия срещу сумата от 13.2 милиона долара, но нямаме идея за какво и как ще бъде ползван от новия си собственик.

Thor 24 е изцяло модифициран, за да изглежда максимално заплашително и респектиращо.

Снимка 456162

Източник: Worldwide Auctioneers

Убийствената конфигурация от 24 цилиндъра, 12 компресора, 28 000 кубика и 4000 коня е повече от впечатляваща и е допълнена от ходова част, която е изцяло сменена с хромирани и алуминиеви елементи.

Снимка 456165

Източник: Worldwide Auctioneers

Джантите на колелата са украсени с шипове и дори има неонови светлини под машината, които й придават още по-спортен имидж.

Снимка 456163

Източник: Worldwide Auctioneers

Интериорът е не по-малко внушителен с изцяло подменено табло и ръчно изработени детайли и седалки.

Снимка 456159

Източник: Worldwide Auctioneers

В задната част на возило пък има две кресла и няколко екрана, както и звукова система, която надминава и най-смелите ни фантазии.