Рядко колекционерско Bugatti бе открито в гаража на британски военен лекар, починал преди две години. Харолд Кар е разполагал с Bugatti Type 57S Atalante от 1937 г.

Автомобилът не е бил експлоатиран повече от 50 години. Роднините на Кар планират да пуснат колата в аукциона Bonhams и да получат за нея около 3 млн. фунта стерлинги.

Редкият спортен автомобил Bugatti Type 57S Atalante първоначално е принадлежал на британския състезател Ърл Хоу, а осем години по-късно е бил купен от единия от лордовете от графство Нортамберленд. През 1955 г. колата попада при военния лекар. Той я е ползвал около пет години, а по-късно я захвърлил в гаража.

Едва 17 бройки са произведени от модела Bugatti Type 57S Atalante. Той се е нареждал сред най-бързите автомобили през 30-те години на миналия век. Максималната скорост на спортното купе е била 210 км/ч. Повечето автомобили от това време едва са успявали да "вдигнат" 80 км/ч.

В колата на Кар са запазени всички оригинални части и агрегати, дори трансмисията и каросерията. Пробегът на автомобила е около 42 хил. км.

Освен колекционерското Bugatti в гаража на доктора са открити и класически Aston Martin и Jaguar E-type. Засега наследниците не са уточнили дали ще продават и тези автомобили. 

Speed-Press