Новият Cadillac CTS ще бъде представен за първи път пред българска публика на яхтеното изложение Bulgaria Boat Show, което ще се проведе на Морската гара във Варна между 5 и 8 юни 2008 г. Официалният вносител на марката и спонсор на събитието София Ауто ще участва в изложението с още три луксозни американски автомобила - Corvette Z06, Cadillac Escalade, HUMMER H3.

Четирите експоната ще бъдат показани на специален щанд в рамките на изложението. За желаещите да се запознаят отблизо с елитните возила, е осигурена възможност за тестдрайв.

Всички посетители на изложението, които имат шофьорска книжка и петгодишен стаж зад волана, могат да подкарат луксозната лимузина Cadillac CTS, Cadillac Escalade и HUMMER H3. Записването за тестдрайв ще се извършва на щанда на София Ауто.

„Представяме точно тези автомобили на изложението Bulgaria Boat Show, защото считаме, че степента на лукс и комфорт на нашите машини съответства на тази на елитните яхти. - коментира Илиян Попов, Председател на СД - Автомобилите на GM (General Motors) навлизат все повече на българския пазар, а интересът към тях расте постоянно. Залагаме не само на известността на марките, но и на отличните им показатели", допълни той.

Corvette Z06 разполага със 7-литров двигател и 512 к.с. Максималната скорост, която развива, е 320 км/ч, като ускорява от 0-100 км/ч за 3,9 секунди. Това е класически спортен автомобил за любителите на високите скорости.

Cadillac CTS е с 3,6-литров двигател. Мощността на автомобила е 311 к.с. Развива скорост до 250 км/ч, ускорява от 0-100 км/ч за 6,3 секунди. Заложена дори в базовия модел е DVD навигационната система с 40 GB HDD.

Cadillac Escalade също разполага с DVD навигационна система, както и с развлекателна система за задните места. Със своите 7+1 места и размери (дължина 5151, широчина 2008 и височина 1927 мм) той е сред гигантите в SUV сегмента. Благодарение на 6,2-литровия двигател с мощност 409 к.с. той ускорява за 6,8 секунди от 0 до 100 км/ч. Преди броени дни футболната ни звезда Димитър Бербатов закупи такъв автомобил.

HUMMER H3 е с 3,7-литров двигател и мощност от 245 к.с. Разполага с постоянно 4WD с понижаваща предавка и пътен просвет 219 мм. Автомобилът разполага с 5 места и дава възможност за комфортно пътуване както по големите магистрали, така и по черните планински пътища.