Навлизането на електрическите и автономните автомобили на световния пазар ни кара да мислим, че след немного време светът ще бъде залят с огромно количество износени батерии, също както се получава със старите автомобилни гуми.

Европейците искат електрически коли

Европейците искат електрически коли

Идва ли нова ера в транспорта

Батериите в електрическите коли имат определен брой цикли, след който започват да губят ефективност и трябва да бъдат подменени. 

Nissan Roam е продукт, който ни зарежда с оптимизъм по отношение рециклирането и използването на стари автомобилни батерии, и ни дава поглед към начините, по които ще черпим енергия в бъдеще. 

Снимка 407362

Източник: Nissan

Roam представлява голям и самостоятелен акумулатор с вграден инвертор, който може да предоставя енергия за домакински и други уреди. Акумулаторът на Nissan може да предостави до 700Wh и има пикова мощност от 1000W - напълно достатъчно, за да захрани телевизор, малък хладилник, лампи и други малки джаджи за определен период.

Снимка 407363

Източник: Nissan

Roam може да бъде зареждан чрез соларни панели или чрез енергия от мрежата.

Акумулаторът далеч не е новост на пазара, но е страхотен пример за това как обществото може да печели от отпадъците на една цяла индустрия.

Снимка 407360

Източник: Nissan

В момента Nissan Roam е обвързан в партньорство с Opus - компания, която произвежда малки, но доста функционални каравани. 

Предполагаме обаче, че с по-нататъшното популяризиране на електрическите автомобили, подобни на Roam акумулатори ще се превърнат в често срещан продукт.

Как да извлечем максимума от своя електромобил

Как да извлечем максимума от своя електромобил

10 лесни начина да увеличим пробега с едно зареждане