Към края на 2021 г. базовият модел на Cybertruck ще влезе в производство, а предварителните заявки за пикапа на Tesla отдавна са отворени.

През декември шефът на компанията Илон Мъск разкри, че са получени 250 000 ранни заявки за Cybertruck, за които е нужно да се даде депозит от едва 100 долара.

Тази неделя обаче милиардерът разбуни духовете в мрежите, след като съобщи в интервю за Аutomotive News, че Tesla има "поне 200 000" заявки за Cybertruck.

Снимка 490817

Източник: Tesla

Това моментално бе счетено от разбирачите онлайн като признание, че немалък брой ранни купувачи са отменили заявките си.

Естествено, това не ни изненадва, имайки предвид нестабилната икономическа ситуация в глобален план.

В същото време според изчисления, направени от фенове на марката, Tesla би трябвало да има около 727 000 поръчки за пикапа.

Болшинството от тях най-вероятно са за първия и най-скъп модел на Cybertruck, който разполага с три мотора и струва 69 900 долара, но от Tesla все още не са потвърдили тези числа.

Tesla, Никола Тесла и филмът за изобретателя с Итън Хоук

Кой ще изиграе Никола Тесла

Ще разберем през август

Припомняме, че през 2022 г. ще се появят още два варианта на Cybertruck, по-евтиният от които ще струва 39 900 долара, а по-скъпият - 49 900.