Не само електрическите автомобили, но и електрическите велосипеди ще бъдат свързвани с интернет и облачни услуги, пише The Verge по повод новото партньорство на Harley-Davidson и Google Cloud. 

Waze, навигация без интернет и какви са преимуществата на приложението пред Google Maps

Навигация без интернет: Waze го може по-добре от Google Maps

За да стигаме винаги от точка А до точка В

Двете компании изглежда съвместно ще разработят следващото поколение електрически велосипеди Serial 1, които HD представи за първи път през 2020 г. 

Новите модели ще са с директна клетъчна и GPS връзка, което ще позволи още по-богата връзка със смартфон, но и цялостна интеграция с дигитални услуги от Google. 

Снимка 574409

Източник: Harley-Davidson

Потребителите ще могат от разстояние да следят различни показатели на велосипеда си, ще получават анализи за движение, скорост и изминати маршрути, както и навигация от Google Maps, най-вероятно чрез екран, прикрепен към кормилото. 

Ще е възможно също така да създадем дигитален гараж с няколко велосипеда и да следим тяхното местоположение и състояние и да получаваме известия, когато някой от тях се нуждае от ремонт. 

Снимка 574411

Източник: Harley-Davidson

В контекста на електрическите велосипеди е съвсем очаквано, че чрез приложение в Google Cloud ще можем да наблюдаваме и количеството изразходена електроенергия, състоянието на батерията и други. 

Като изключим цялата дигитализация на предстоящите Serial 1 модели, визуалните промени в тях ще са сравнително малко и на пръв поглед ще изглеждат идентични с първите модели от 2020 г. 

Google Pixel Watch и какво ограничение ще има смарт часовникът

Google Pixel Watch ще има едно сериозно ограничение

Много хора няма да могат да го ползват

Цените обаче засега остават неизвестни, но си заслужава да припомним, че първата серия Harley-Davidson Serial 1 се продаваше за между 4000 и 6300 долара.