Когато в началото на годината шефът на AMG, Фолкер Морнинвег, заяви че слага край на войната на конските сили, вероятно много от вас са си помислили: „Този пък какви ги приказва, това не може да стане", и са били прави.

Ако от AMG вече не залагат на максимата „колкото повече мощ, толкова по-добре", то това в никакъв случай не важи за някои тунинг компании, като например Underground Racing.

Момчетата от Северна Каролина (САЩ) представиха собствена версия на Lamborghini Gallardo, която са разработили за свой клиент, наричащ се просто Джона. Автомобилът е наречен TTG, съкратено от Twin-Turbo Gallardo.

Underground Racing са създали истинско чудовище, разполагащо с 1 500к.с., или с цели 970к.с. повече от мощността на стандартния V10 двигател на Lamborghini Gallardo.
1 500 коня под капака на Lamborghini Gallar
Тунерите са постигнали впечатляващия резултат чрез два огромни турбокомпресора и подмяна на почти всички вътрешни части на агрегата, които са довели до мощност от 1875к.с., но част от нея се губи при предаването и през скоростната кутия и диференциала.

Когато е получил своята машина, първото нещо, което е направил нейният собственик Джона е било да я тества на половин миля. Американецът е изминал разстоянието за по-малко от 10сек., като за това време е вдигнал точно 256км/ч.

За съжаление не се посочва каква е максималната скорост, която развива екстремното Lamborghini Gallardo, но е ясно, че то ускорява от 0-100км/ч. за около 2 секунди.

autoblog.bg