Ангел Герджиков е роден през 1969г. в Пловдив, завършил ССХУ Цанко Лавренов и ВТУ „СВ.СВ.Кирил и Методий" специалност живопис. Има 12 самостоятелни изложби и множество участия в общи. Това ще е шестата му самостоятелна изложба в галерия Възраждане.

В последните десетина години,  Ангел Герджиков, с всяка следваща изложба доказва, че владее едно от най-ценните  качества за твореца - да разширява границите на таланта си, да се променя и живописно, и жанрово, според духовните си повели и търсения.

Достигнал едно завидно майсторство в авторския си пейзаж, художникът, все по-упорито, развива фигуративния си свят, чиито персонажи вече са намерени като типаж, телесна и духовна конструкция.

Обединени в един магично поетичен , понякога имагинерен композиционен ритъм, малките общества от картините участват вдъхновено в полузабравени обреди и празници. Те сякаш идват от един езически, здраво свързан с природата, бит и закон.

Композиционната спойка на пейзаж и фигура е повече от успешна и позволява на автора да създава, освен живописен и други планове -  на страст, възвишеност и молитва,  планове емоционални и пълни с духовен живот.