„Толкова красота, събрана на едно място!" - удивляваха се ценителите на творчеството на Ралица Денчева, които препълниха столичната галерия „ЛИК" на ул. „Лайош Кошут" 37 за откриването на 13-ата й самостоятелна изложба живопис „Благоухания".

39-годишната художничка си спечели много почитатели у нас и в чужбина с реалистичния си одухотворен стил, който контрастира на потока от модернистични увлечения, залял изобразителното изкуство. Нейни картини са в частни колекции в целия свят - в Париж, САЩ, Германия, Белгия, Русия, Испания, Япония, Турция...

Първата си самостоятелна изложба прави едва 20-годишна. Настоящата ще продължи до 9 януари. Времето, избрано от галерията за изложбата, съвсем не е случайно, защото е време за коледни подаръци. Нежните и одухотворени мадони и прекрасните натюрморти с цветя на Ралица Денчева заемат важно място в най-отбраните колекции в странство. Внасят красота и живот и в най-лъскавите домове у нас. Но в настоящата й изложба феновете на художничката може да се сдобият с някой от шедьоврите й на далеч по-ниска цена.

„Красотата има свой собствен божествен език, който може да бъде разбран само от душата. Тя е невидимо за очите усещане - лъч, който извира от дълбините на душата и озарява тялото. Тя е благоухание, което лекува нараненото сърце. Тя е духовна  хармония, наречена Любов. Наблюдавайки света около нас и навлизайки в себе си, осъзнаваме, че цялото проявление, което наричаме живот, е създадено от любов.

Любовта сама по себе си е живот и всичко на този свят е нейно творение. Семето на истината е живо във всеки от нас, а творецът е призван да създаде благоприятния сезон и добрата почва, за да може то да покълне и се развие в нежно цвете и прекрасна градина, изпълнена с красота и благоухания - Градината на душата" - споделя талантливата художничка.