С два тур буса, напълно оборудвани с всякакви удобства за дълъг път, пристигат у нас финландските метъл величия - Stratovarius. С тях пътуват и бандите Tracedawn и Winter's Verge, които ще открият метъл празника в зала "Христо Ботев" на 24 януари.

Музикантите ще носят собствено, пълно оборудване и инструменти, а екипът, който пристига в София ще наброява общо 30 души.

Организаторите от Loud Concerts, съобщават, че входовете на залата ще бъдат отворени след 18ч, а началото на събитието е в 20ч. В момента билетите за концерта на Stratovarius са с цена 30 лв и могат да бъдат закупени: ексклузивно в мрежата на Ticketstream.bg в магазините на Office1Superstore, M-Tel, Orange center и в Билетен център в НДК. В деня на концерта ще се продават по 35лв.

В София Stratovarius потвърдиха, че ще се срещнат с десет свои фена, минути преди да стъпят на сцената. Те ще могат да се снимат с идолите си и да вземат автографи. По време на престоя си у нас, финландските метъли са поръчали от организаторите големи количества вода - минерална и газирана.

Пожелали са да опитат и българска бира, а храната им трябва да бъде богата на витамини, вкусна и качествена. След шоуто ще ги чакат няколко топли пици и сандвичи, преди да отпътуват към следващата концертна дестинация.

За шоуто в "Христо Ботев" музикантите се заканиха, че ще се раздадат "тотално и то с голямо удоволствие".